Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Florbalisti Tsunami pokrstilu halu výhrou nad Nižnou, majster zakopol

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Vo východniarskom derby medzi domácim ATU Košice a FBC Mikuláš Prešov vyhrali prekvapujúco hostia 5:4 po predĺžení.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Úvodné kolo florbalovej extraligy mužov 2019/20 prinieslo veľký šláger, v ktorom domáci tím Tsunami Záhorská Bystrica pokrstil novú halu víťazstvom 4:2 nad TJ A-FbO Nižná 4:2.

Do novej športovej haly, ktorá vyrástla v areáli základnej školy v Záhorskej Bystrici, si našlo v sobotu cestu množstvo fanúšikov. "Pred zápasom som konštatoval, že až samotný súboj ukáže, ako je každý na tom po letnej príprave, a to sa podľa mňa aj potvrdilo. V tretej tretine už boli chvíle, v ktorých hráči súpera, ale aj niektorí naši, už nevládali. Zvíťazili sme, čo nás teší, ale máme stále čo zlepšovať," povedal tréner Tsunami Ján Purc. Tomu chýbali skúsení hráči ako Martin Kubovič, ktorý ochorel, či brankár Timotej Dinka, ktorý pôjde na operáciu kolena a vynechá približne tri týždne. Nižnej zasa nemohol pomôcť Matúš Medžo, ktorý bol síce na lavičke, no pre zranenie členka nezasiahol do hry. "Je nám ľúto, že sme v Záhorskej Bystrici prehrali, ale za predvedený výkon sa vôbec nemusíme hanbiť. Celý duel chlapci odmakali na dve päťky, čo bolo na úvod sezóny pre nich s vicemajstrom náročné. Musím však vyzdvihnúť brankára domácich Martina Viléma, ktorý svoj tím podržal a bol jednoznačne najlepším hráčom zápasu," uviedol Matúš Medžo pre web szfb.sk.

Vo východniarskom derby medzi domácim ATU Košice a FBC Mikuláš Prešov vyhrali prekvapujúco hostia 5:4 po predĺžení. Úspešnú premiéru na lavičke 1. FBC Trenčín má za sebou kouč Jan Holovka, ktorého zverenci dokázali doma rozdrviť bratislavské Lido 10:3. K víťazstvu výraznou mierou pomohol Samuel Virga, ktorý sa blysol hetrikom a dvomi asistenciami. Takmer polovicu zápasu si držali nádej na dobrý výsledok hráči Spišskej Novej Vsi, napokon ale podľahli Florku Košice 4:11.

V nedeľu sa zrodilo veľké prekvapenie v Trenčíne, kde majstrovský AS prehral s bratislavskými Snipers 6:7 po predĺžení. Domáci síce dokázali vyrovnať z 1:5 na 5:5, ale v tretej minúte predĺženia rozhodol o víťazstve hostí ich najproduktívnejší hráč z minulej sezóny Peter Banga. "Spravili sme obrovské množstvo chýb a nevyužili kvantum šancí. Bol to klasický zápas na úvod sezóny. Na lopte sme hrali pekne, ale bez gólového efektu. Máme ešte čo zlepšovať," povedal hrajúci tréner a kapitán FK AS Trenčín Juraj Matejka. Hostia si odnášajú dva body, no mohli aj všetky tri. "Zápas by sme mali celkom pod kontrolou, ale v závere druhej tretiny sme podvedome zmenili náš herný prejav a to sa odzrkadlilo sériou gólov, ktoré pomohli súperovi sa dostať do hry. Záver sme zvládli, ale zápas mohol skončiť aj opačne," zhodnotil duel tréner Snipers Dárius Siheľský. Žilinské "kobylky" otvárací súboj sezóny doma proti nováčikovi z Púchova zvládli s prehľadom a zvíťazili jednoznačne 10:3.

Extraliga mužov - 1. kolo:

sobota

Tsunami Záhorská Bystrica – TJ A-FbO Nižná 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
FaBK ATU Košice – FBC Mikuláš Prešov 4:5 pp (1:1, 3:3, 0:0 - 0:1)
1. FBC Florbal Trenčín – ŠK Lido Prírodovedec 10:3 (3:1, 4:1, 3:1)
FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FK Florko Košice 4:11 (1:1, 3:6, 0:4)

nedeľa

FBK AS Trenčín – Fat Pipe Snipers Bratislava 6:7 pp (1:3, 3:2, 2:1 - 0:1)
FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK Púchov 10:3 (4:0, 4:1, 2:2)