Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Foden nepomôže Anglicku v nasledujúcich zápasoch, má Covid

Na archívnej snímke zo 14. marca 2022 futbalista Manchestru City Phil Foden (vpravo) a hráč Crystal Palace Marc Guéhi bojujú o loptu v zápase 29. kola anglickej Premier League Crystal Palace - Manchester City v Londýne. Foto: TASR / AP

Anglicko sa v sobotu v Budapešti postaví proti Maďarsku za účasti približne 35.000 fanúšikov napriek tomu, že hostitelia dostali minulý rok príkaz hrať zápasy za zatvorenými dverami.

Londýn 3. júna (TASR) - Anglický futbalový stredopoliar Phil Foden neodohrá zápasy Ligy národov proti Maďarsku a Nemecku, pretože mal pozitívny test na Covid-19. Stredopoliar Manchestru City opustil tréningové centrum tímu, ale tréner Albionu Gareth Southgate povedal, že by sa mohol vrátiť na zápasy proti Taliansku a Maďarsku 11. a 14. júna.

"Dúfam, že sa s ním budem môcť stretnúť, keď sa vrátime z Nemecka. Závisieť to bude od jeho symptómov a od toho, ako sa mu bude dýchať. Na každého to pôsobí inak," citovala Southgatea agentúra AFP.

Anglicko sa v sobotu v Budapešti postaví proti Maďarsku za účasti približne 35.000 fanúšikov napriek tomu, že hostitelia dostali minulý rok príkaz hrať zápasy za zatvorenými dverami pre rasistické pokriky. Maďarská futbalová federácia využila medzeru v predpisoch, ktoré umožňujú účasť detí. Podľa pravidiel musí byť každých 10 detí v sprievode jednej dospelej osoby.