Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fond na podporu športu zverejnil výzvu na modernizáciu infraštruktúry

Na snímke zľava predseda správnej rady Fondu na podporu športu Ladislav Križan, podpredseda správnej rady Fondu na podporu športu Jaroslav Rybánsky a splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera počas tlačovej konferencie k podpore profesionálnych športových klubov v súvislosti s Covid-19 v Bratislave 20. januára 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rybánsky dodal, že do budúcnosti bude potrebné vytvoriť komplexnú pasportizáciu športovej infraštruktúry, aby vznikla mapa športovej infraštruktúry.

Bratislava 21. januára (TASR) – Fond na podporu športu zverejnil výzvu zameranú na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku v rámci programu Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry. Na tento zámer je alokovaná suma vo výške 15 miliónov eur. Uviedol to podpredseda správnej rady Fondu na podporu športu Jaroslav Rybánsky.

Suma bude rozdelená do každého z ôsmich vyšších územných celkov v objeme minimálne desiatich percent z celkovej sumy finančných prostriedkov. Oprávnenými žiadateľmi sú podľa Rybánskeho športové organizácie, obce a vyššie územné celky. "Minimálna výška príspevku na jeden projekt je 50.000 eur a maximálna výška je 1,5 milióna eur," uviedol Rybánsky.

"Žiadateľ je povinný zabezpečiť spolufinancovanie projektu minimálne vo výške 50 percent z celkových oprávnených nákladov," uvádza sa na webe Fondu na podporu športu. Výzva bola zverejnená 31. decembra 2020, pričom podávanie žiadosti sa začne od 15. februára a končí sa 1. marca.

Rybánsky dodal, že do budúcnosti bude potrebné vytvoriť komplexnú pasportizáciu športovej infraštruktúry, aby vznikla mapa športovej infraštruktúry.