Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Fond podporí 85 projektov športovej infraštruktúry za 33 miliónov eur

Na snímke diváci na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v odvete štvrťfinále turnaja Tipsport Kaufland Cup v hokeji HC Slovan Bratislava - HC Topoľčany 24. septembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

O podpore vo výške takmer jeden milión eur rozhodli členovia správnej rady fondu aj v prospech projektu modernizácie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

Bratislava 10. júla (TASR) - Správna rada Fondu na podporu športu (FnPŠ) ešte koncom júna schválila prerozdelenie zhruba 33 miliónov eur na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry. Zo 199 žiadostí, ktoré doručili žiadatelia FnPŠ v rámci takzvanej výzvy INFRA 3, schválili členovia najvyššieho orgánu fondu 85 projektov. Informuje o tom fond na svojom webe.

"Najradšej by sme podporili každý jeden projekt, čo, bohužiaľ, nie je možné. Z tohto hľadiska sa takmer dvojnásobné zvýšenie alokácie ukázalo ako veľmi správne, mohli sme podporiť 85 projektov z celého Slovenska v hodnote 33 miliónov eur," povedal predseda správnej rady FnPŠ Ladislav Križan. Výzvu INFRA 3 vypísal FnPŠ ešte 23. decembra 2022. Záujemcovia o finančný príspevok mohli svoje žiadosti zasielať do 17. apríla. Doručili 199 žiadostí, z ktorých 29 neprešlo formálnou kontrolou. Zo zvyšných 170 žiadostí schválila správna rada FnPŠ 85 projektov.

V rámci projektu podpory športovej infraštruktúry národného významu členovia správnej rady fondu podporili ďalšie tri projekty. Podporený bude projekt na prestavbu mestskej krytej plavárne na Národné olympijské centrum v Košiciach. Ide o príspevok vo výške 8,3 milióna eur, jeho výšku musí ešte schváliť vláda SR.

Podporený bude aj projekt športového centra Žilinskej univerzity v Žiline vo výške takmer päť miliónov eur. "Spoločný projekt vysokej školy a mesta je po združení zdrojov vo finálnej fáze, realizácia stavby sa začne počas leta," uviedol Križan.

O podpore vo výške takmer jeden milión eur rozhodli členovia správnej rady fondu aj v prospech projektu modernizácie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.