Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovensko po triumfe 3:2 nad Holandskom obhájilo bronz vo footgolfe

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V mužskej kategórii si slovenskí footgolfisti pripísali tretiu medailu, zakaždým bronzovú.

Bük 3. októbra (TASR) - (Maďarsko) - Slovensko na 3. majstrovstvách Európy tímov EURO FOOTGOLF 2021 v maďarskom Büku obhájilo bronz. V dramatickom zápase o 3. miesto zdolali Slováci Holandsko 3:2. Vo finále zvíťazila Veľká Británia nad Francúzskom, čím sa zopakoval scenár spred dvoch rokov. V kategórii žien získala historicky prvú medailu - bronz za tretie miesto - Rebeka Režná. V seniorskej kategórii bol najlepším Slovákom Igor Šimončič na 4. mieste.

V mužskej kategórii si slovenskí footgolfisti pripísali tretiu medailu, zakaždým bronzovú: Na 2. MS 2016 v Argentíne získal v jednotlivcoch bronz Ján Kozák ml., na 2. ME a 3. ME mužský tím. Ján Kozák je tak jediným slovenským foogolfistom, ktorý ma bronz z MS aj ME. "Vážim si to, teším sa, že sme ziskali medailu v takej silnej konkurencii a potvrdili sme našu kvalitu v takomto športe, akým je FootGolf. Verím, že FootGolf bude na Slovensku napredovať a posunieme ho na vyššiu úroveň. Rovnako som presvedčený, že na ďalších majstrovstvách sveta alebo Európy budeme lepší a posunieme Slovensko ešte vyššie," uviedol pre TASR Kozák



Výsledok o 3. miesto:

Slovensko - Holandsko 3:2

Jednotlivci po 1 bode: Vangel, Dian, Bartko

Reprezentovali Slovensko - držitelia bronzovej medaily z EURO FOOTGOLF 2021:

Tomáš Bartko (kapitán), Ján Kozák ml., Michal Dian, Dušan Vangel, Juraj Gubáni, Kristián Sádecký, Peter Gardian, Peter Kluka, Martin Šimončič, Martin Galajda, Matúš Vido, Branislav Thron, Tomáš Kikuš a Rastislav Blaško.