Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Forma Mareka Bakoša rastie, znova začína potvrdzovať úlohu kanoniera

Marek Bakoš v drese Viktorie Plzeň. Foto: TASR/AP

Po reprezentačnej prestávke čaká Plzeň doma Sparta.

Praha 3. septembra (TASR) - Napriek pomalšiemu rozbehu do novej sezóny, začína slovenský futbalový útočník Marek Bakoš v drese Plzne opäť napĺňať povesť kanoniera. Potvrdil ju aj dvomi presným zásahmi v súboji 6. kola Gambrinus ligy na pražskej Dukle, ktorými prispel k výhre Viktorie 4:1.

Najmä jeho prvý gól z priameho kopu bol výstavný. "Každý gól vám pomôže, pretože si zvýšite sebavedomie," povedal Bakoš pre český Sport a dodal: "Moja príprava bola špecifická, nehral som viac ako jeden celý zápas, možno dva a to sa prejaví. Ale už nastupujem pravidelne a je to teraz lepšie."

Na otázku, či už na štandardné situácie nepúšťa známeho exekútora priamych kopov Pavla Horvátha, Bakoš s úsmevom zareagoval. "Ale púšťam. Máme to rozdelené. On ich kope dobre zo svojej strany, možno aj z tej mojej, ale tam sa už toľko nedostáva. Som rád, že na mňa príliš nekričí a necháva mi to. A tiež, že sa občas trafím."

Zápas na Dukle hrala Plzeň po tom, čo prešla v EL cez belgický Lokeren. Ale s príliš prehnanou eufóriou na zápas necestovali. "Pretože sme takého zápasy nezvládali. Tento je jedným z mála, ktorý sme po nejakom euforickom stretnutí zvládli. Konečne sme si na to dali pozor."

Po reprezentačnej prestávke čaká Plzeň doma Sparta. "Bude to prestížny zápas, teším sa naň. Kto môže, musí počas reprezentačnej prestávky zregenerovať. Bude to ťažké," vyjadril sa Bakoš smerom k blížiacemu sa šlágru jesene.