Birmingham 10. augusta (TASR) - Slovenská atlétka Viktória Forsterová nepostúpila z rozbehov na 100 m na majstrovstvách Európy v Birminghame. Dvadsaťštyriročná šprintérka obsadila v prvom rozbehu šieste miesto s časom 11,60 s a v celkovom poradí skončila na 30. priečke.
Držiteľka národných rekordov na 100 m i 100 m prek. začala po štarte strácať a manko už na najrýchlejšiu Maďarku Boglárku Takácsovú nestiahla a v cieli obsadila šiestu pozíciu. O účasti v semifinále však rozhodovali výlučne časy a ten Forsterovej nepatril medzi 12 najlepších. Z rozbehov postúpilo práve 12 šprintérok, ktoré sa pridali k ďalšej desiatke atlétok nasadených priamo do semifinále. Slovenke na postup chýbalo 0,20 s a v konečnom zúčtovaní tak obsadila 30. miesto, čo je o štyri priečky horšie ako pred dvoma rokmi v Taliansku.
„Z času som sklamaná. Rozhodil ma prvý štart, počas druhého som zaspala na štarte a súperky mi ušli. Záverečných 20 metrov som mala pocit, že sa mi podlamovali nohy, takže som sa len chcela dostať do cieľa. Toto nie je čas, ktorý som chcela predviesť, ale teraz sa sústredím na zajtrajšiu disciplínu,“ uviedla po rozbehu pre STVR Forsterová.
Zverenka trénerky Kataríny Adlerovej sa na šampionáte ešte predstaví v štafete na 4x100 m a jej preferovanej disciplíne 100 m prek., kde bude obhajovať finálovú účasť z uplynulých ME v Ríme 2024. Na prekážkarskej stovke sa predstaví už v utorok 11. augusta vo večernom finálovom bloku, kde je nasadená priamo do semifinále.
ME v atletike 2026 (Birmingham, V. Brit.):
ženy
100 m - 1. rozbeh:
1. Boglárka Takácsová (Maď.) 10,93 s, ..., 6. Viktória FORSTEROVÁ (SR) 11,51 s