Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ružomberok remizoval s Dunajskou Stredou, v Banskej Bystrici bez gólov

Tréner FK DAC 1904 Dunajská Streda Mikuláš Radványi Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Futbalová Fortuna liga pokračovala v sobotu zápasmi 3. kola.

Ružomberok 26. júla (TASR) - V 13. minúte domáca obrana odvrátila loptu po druhom rohovom kope DAC – u len k Brašeňovi, ktorý spoza šestnástky vyslal štipľavú ranu medzi žrde, Lešňovský bol ale na mieste. Vzápätí Jurčo pálil nad bránu MFK. V 20. min. Almaského centrovaný priamy kop z 30 m na prekvapenie prešiel až pred bránu hostí a trochu vystrašil Penksu. V 26. po peknej kombinačnej akcii hostí zblízka minul bránu Jurčo. Ten istý hráč v sľubnej pozícii, po prihrávke Sablera, netrafil bránu ani v 39. min. Tri sekundy pred naplnením prvopolčasového dejstva Lešňovský len pred seba vyrazil „chytateľný“ Brašeňov strelecký pokus a Sadler pohodlne dokopol loptu do siete.

V 48. min. už mohlo byť 0:2, keby G. Strakovi z desiatich metrov bola lopta lepšie sadla. Na šťastie pre Liptákov zakončoval poriadne čaptavo. O tri minúty na to Penksa pri pravej žrdi stiahol do náručia „ľahkú“ Práznovského hlavičku. V 77. min. domáca snaha priniesla vyrovnanie, Ferenčíkov krížny center prešiel celým „veľkým vápnom“ DAC – u a Turčák z bezprostrednej blízkosti doklepol loptu do opustenej brány. Potom sa už skóre nezmenilo. Slabý zápas priniesol viac – menej spravodlivú deľbu bodov.

MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)

Góly: 77. Turčák - 45.Sabler. Žltá karta: G. Straka (D. Streda). Rozhodoval: Marhefka – 1698 divákov.

MFK: Lešňovský - Greššák, Kružliak, Práznovský, A. Lovás – R. Bartoš, M. Nagy – Lupták (60. Gerát), Turčák, Almaský (75. Ferenčík) – Zreľák.

FK DAC 1904: Penksa – Turňa, M. Tóth, Struhár, Šnirc – Krišto (83. Kwin), G. Straka – Ujlaky (88. Černák), Sabler (75. V. Horváth), Brašeň - P. Jurčo.

Hlasy po zápase:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Bolo vidno, že v strede nám chýba nejaký skúsený špílmacher, ktorý by našej hre dal určitú kvalitu. Remízu sme uhrali vôľou a nasadením, chýbala kvalita v prechodovej fáze. My si budeme musieť vážiť každý bod, ktorý uhráme. Ak sa nebudeme vyhýbať úplne triviálnym chybám, budeme to mať náročné. Zatiaľ stále len dobiehame skóre. Uvidím, ako to bude vyzerať, keď my sa dostaneme do vedenia."

Mikuláš Radványi, tréner D. Stredy): „Šesťdesiat minút sme hrali to, čo sme chceli. Prvý polčas sme dominovali, keby finálna fáza bola lepšia, mali by sme tam možno štyri či päť stopercentných šancí. Do kabíny sme dali gól, cez prestávku som nabádal hráčov, aby naďalej hrali poctivý, jednoduchý a aktívny futbal. To robili do tej šesťdesiatej minúty, boli šance i na druhý gól, žiaľ, sme ich nepremenili. Potom sme urobili jednu zbytočnú chybu, ktorú domáci využili a zápas skončil remízou."

------

Banská Bystrica remizovala s Myjavou 0:0



Na Štiavničkách sa dlho nič mimoriadne nedialo. Ak by v 6. min neprehlavičkoval zblízka Dolný bránku, tak by sa diváci asi znudili. Obe mužstvá si strážili zadné dvierka, obe sa rýchlo presúvali do útoku, no často si nádejné akcie zbabrali nepresnou prihrávkou, či slabým zakončením, alebo loptu zblokovala obrana. Až ku koncu polčasu sa hráči trochu prebrali. Najskôr v 36. min si Pekár zvolil zlú voľbu a v situácii, keď sa žiadala skôr nahrávka, tak slabo vystrelil z uhla na Boroša. V rovnakej minúte Dolný málo razantne vyskúšal postreh Střihavku a na naozaj gólové šance sa čakalo až do 41. min. Pohotovú hlavičku Kuzmu spod brvna Boroš vytlačil nad bránku a o dve minúty neskôr spálil tutovku Rejdovian, keď v bezprostrednej blízkosti spodkom kopačky usmernil loptu tak, že Střihavka stihol na bránkovej čiare zakročiť.

Po zmene strán mal blízko ku gólu v 50. min Kuzma, po jeho hlavičke zazvonilo s pomocou Boroša brvno a bránky sa dobýjali márne aj naďalej. V 62. min Ľupták pokračoval v bezradnosti a opäť vsadil na zlú voľbu, vystrelil neúčinne, a pritom sa mu ukazovali pred bránkou minimálne dvaja hráči. Ďalšiu dieru v obrane hostí nevyužil v 66. min Faško, síce trafil sieť, no z vonkajšej strany. Aj Rejdovian s Dolným v 75. min naivne zakončovali a brankár Střihavka nemusel vážnejšie zakročiť. Domáci prejavovali ku koncu o čosi viac útočnej iniciatívy a zrodila sa z nej aj nádejná, no nepresná hlavička Rejdoviana v 81. min. Rozhodnúť o troch bodov hostí mohol v 86. min Oršula, keď nestačil dôslednejšie dotečovať loptu do bránky, napriek tomu z deľby bodov mohli mať viac radosti Myjavčania, aj preto, že Ľuptákovu strelu vyrazil s námahou v 90. min Solnička na roh.

Dukla B. Bystrica - Spartak Myjava 0:0

Rozhodca: Straka, ŽK: Marček, 1530 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, de Vito, Savič - Ľupták - Rejdovian, Wojnar (54. Peňaška), Faško (90+. Šovčík), Šumský - Dolný, Střihavka

Spartak Myjava: Solnička - Múdry (78. Kosík), Jánošík, Černáček, Ciprys - Marček - Daniel, Sládek, Duga (68. Bilovský)- Kuzma (62. Oršula), Pekár

Hlasy po zápase :

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "V prvom polčase sme sa ťažšie rozbiehali, v druhom sme zvýšili dôraz, pohyblivosť a častejšie sme sa dostávali do šestnástky a do šancí. Bolo to o jednom góle, kto ho strelí, mali sme na to možnosti aj my, aj súper. Podstatné je, že nepadol a remíza je teda spravodlivá, aj keď náš výkon naberal na gradácii so snahou ísť za víťazstvom až do poslednej sekundy."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Zápas mal dobré tempo, my sme boli chvíľami futbalovejší, domáci dôraznejší, rýchlejší. Bol to zápas, keď každý chvíľku ťahal pílku. My sme v prvom polčase nedotiahli niektoré akcie, chýbala nám finálna prihrávka pri krídelných akciách, gól nepadol, remíza je asi zaslúžená."



Marek Kuzma, stredopoliar Myjavy: "Každý zápas chceme vyhrať, hlavne zbierať body v takýchto. Škoda, že sa nám nepodarilo naplno bodovať, máme náročnú sériu, všetko zápasy vonku, aj preto sme sa snažili zo všetkých síl potvrdiť víťazstvo z Podbrezovej. Duklu poznám veľmi dobre, no nepremýšľal som o tom, niečo som v nej prežil, teraz som hlavne túžil streliť gól za Myjavu."