Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Letná príprava Slovana sa začne v pondelok

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia zo zisku titulu futbalovej Fortuna Ligy po zápase záverečného 10. kola skupiny o titul ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina v Bratislave 21. mája 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Žreb prvého kola kvalifikácie LM sa uskutoční 14. júna, "belasí" budú v prvom kvalifikačnom kole určite nasadení.

Bratislava 3. júna (TASR) - Letná príprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava sa začne v pondelok ešte bez reprezentantov a hráčov, ktorí si doliečujú zranenia. Po úvodných dňoch v domácich podmienkach zamieria slovanisti na sústredenie. Podobne ako pred rokom, aj teraz sa letné sústredenie v tréningovom stredisku vo Windischgarstene.

V Rakúsku strávi mužstvo desať dní, bude sa tam pripravovať od 10. do 20. júna. V priebehu sústredenia odohrajú "belasí" aj prvý prípravný duel, v ktorom sa 18. júna stretnú s SV Ried, účastníkom najvyššej rakúskej súťaže. Po návrate zo sústredenia, v stredu 22. júna sa slovanisti v prípravnom zápase predstavia v Dunajskej Strede. Generálka na kvalifikáciu Ligy majstrov prinesie konfrontáciu medzi slovenským a českým majstrom. Slovan sa v utorok 28. júna stretne s Viktoriou Plzeň, hrať sa bude v meste Dobřany.

Žreb prvého kola kvalifikácie LM sa uskutoční 14. júna, "belasí" budú v prvom kvalifikačnom kole určite nasadení. Stretnutia sú stanovené na 5./6. júla (prvý zápas) a 12./13. júla (odveta). Štart Fortuna ligy je na programe 16. júla. Informoval o tom web skslovan.com.

Program letnej prípravy A-mužstva ŠK Slovan Bratislava:

6. až 10. júna: začiatok prípravy a tréningy v domácich podmienkach
10. až 20. júna: sústredenie vo Windischgarstene (Rakúsko)
18. júna: SV Ried - ŠK Slovan Bratislava (prípravný zápas)
22. júna: FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava (prípravný zápas)
28. júna: FC Viktoria Plzeň - ŠK Slovan Bratislava (prípravný zápas)