Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fortuna liga na dedine prinesie derby ôsmej ligy v priamom prenose

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom projektu je zachovať atmosféru dedinského futbalu a zároveň priniesť prvky najvyššej slovenskej súťaže.

Omšenie 23. septembra (TASR) - Futbalový projekt Fortuna liga na dedine odštartuje v nedeľu miestnym derby medzi TJ Žihlavník Omšenie a TJ Slovan Dolná Poruba. Zápas ôsmej ligy odvysiela v priamom prenose televízia VOYO a súčasťou stretnutia bude aj fanzóna, predzápasové štúdio a rozhovory s hráčmi.

Cieľom projektu je zachovať atmosféru dedinského futbalu a zároveň priniesť prvky najvyššej slovenskej súťaže. Okrem spomínaných sprievodných akcií k tomu prispeje aj tradičný nástup na ihrisko ako napríklad pri Zápase mesiaca, polčasová prestávka #30TISICOVKA, v ktorej si môžu súťažiaci vykopať prémiu 30.000 eur či použitie oficiálnych lôpt adidas Al Rihla s logom Fortuna ligy. Odmenený bude aj najlepší hráč zápasu – vyberú si ho fanúšikovia.

"Najskôr sme adresovali ľuďom výzvu, aby nám dali tip na atraktívny zápas, ktorý sa hrá počas reprezentačnej prestávky. Štyri duely sme vybrali a spustili hlasovanie, derby Omšenie – Dolná Poruba vyhralo fanúšikovské hlasovanie. Projekt Fortuna liga na dedine robíme pre ľudí, preto sme chceli, aby si zápas vybrali oni,“ uviedol Milan Ondruš, marketingový manažér Únie ligových klubov (ÚLK). Živý prenos sa začne v nedeľu 25. septembra o 14.45.