Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Podbrezová ukradla všetky body Žiline spod Dubňa

Na snímke radosť hráčov Podbrezovej. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Domáci dohrávali už od 25. minúty bez vylúčeného stopéra a kapitána Tomáša Nemčíka, ktorý videl červenú kartu po konzultácii rozhodcu so systémom VAR.

Žilina 2. septembra (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v piatkovom úvodnom stretnutí 9. kola Fortuna ligy na ihrisku MŠK Žilina 1:0. O výsledku rozhodol v nadstavenom čase striedajúci Andy Masaryk. Domáci dohrávali už od 25. minúty bez vylúčeného stopéra a kapitána Tomáša Nemčíka, ktorý videl červenú kartu po konzultácii rozhodcu so systémom VAR.

Podbrezová je naďalej ako jediné mužstvo v sezóne bez prehry. So štyrmi víťazstvami a piatimi remízami figuruje v neúplnej tabuľke na druhom mieste o dva body pred Trnavou, ktorá disponuje nedeľným zápasom v Ružomberku k dobru. Žilina neuspela druhýkrát za sebou s nováčikom 0:1, v utorok prehrala týmto pomerom v Skalici. Na konte má o päť bodov menej ako Podbrezová a priebežne je na piatej priečke.

Fortuna liga - 9. kolo:



MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:0)

Gól: 90.+2 Masaryk. ŽK: Ludha, Kuzma, Paraj, Ďatko, Bartoš, Bariš, Breznaník (všetci Podbrezová), ČK: 25. Nemčík (Žilina). Rozhodovali: Dohál - Jekkel, Hrmo

Žilina: Belko - Rusnák, Leitner, Nemčík, Bari - Myslovič, Kopas, Gidi (81. Stojčevski) - Kaprálik (74. Iľko), Jambor (88. Galčík), Ďuriš
Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakala, Grešák - Vasiľ, Paraj (73. Bariš), Grendel (64. Kukoľ), Ďatko - Cobnan (88. Masaryk), Kuzma, Pavúk (46. Breznaník)


Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Tešili sme sa na dobrý zápas, že si to rozdáme naplno. Žiaľ, priebeh ovplyvnila červená karta a hrali sme väčšinu duelu v desiatich. Až na jednu príležitosť, ktorú súper premenil, sme neurobili žiadnu chybu. Vypracovali sme si šance, ktoré sme mali premeniť. Pred inkasovaným gólom sme mali veľkú možnosť, bolo to nedáš-dostaneš, škoda."
Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Považujem to za šťastné víťazstvo. Som spokojný s tým, ako sme hrali do vylúčenia, potom prišla sterilita. Vážime si, že sme tu zvíťazili, ale v druhom polčase sme hrali veľmi pomaly. Videl som na hráčoch trošičku frustrácie, že nám to nejde. Chýbala nám trpezlivosť, potom robíte chyby. Súper hrozil z protiútokov, keby sme dostali od Galčíka na 0:1, nemohli by sme sa čudovať."