Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Sluka zamieril zo Žiliny na hosťovanie do MTK Budapešť

Na snímke zľava brankár Samuel Petráš (Žilina), Erik Daniel (Slovan), Jakub Kiwior a Branislav Sluka (obaja Žilina) počas 18. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 16. decembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dvadsaťdvaročný obranca má v žilinskom A-tíme na konte 102 súťažných stretnutí s bilanciou 8 gólov a 12 asistencií.

Žilina 4. januára (TASR) - Slovenský futbalista Branislav Sluka zamieril z MŠK Žilina na hosťovanie do MTK Budapešť. V maďarskej metropole bude pôsobiť minimálne do konca tejto sezóny, po ktorej si klub môže uplatniť opciu na trvalý prestup.

Dvadsaťdvaročný obranca má v žilinskom A-tíme na konte 102 súťažných stretnutí s bilanciou 8 gólov a 12 asistencií. "Ďakujem vedeniu, že mi umožnilo vyskúšať novú výzvu v mojej kariére. Žilina je môj domov, MŠK je môj materský klub. Nemusím preto hovoriť, čo pre mňa znamená, že som mohol byť dlhé roky súčasťou klubu. Odchádza sa mi ťažko, ale chcel som vyskúšať zahraničie a Budapešť o mňa prejavila záujem, z čoho sa teším. Počas jari sa budem chcieť ukázať v čo najlepšom svetle a potom sa uvidí," povedal Sluka na oficiálnej stránke žilinského klubu.

MTK Budapešť v pondelok priviedol aj ďalšieho slovenského obrancu Andreja Kadleca z fortunaligovej Serede.