Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Trápiaca sa Senica získala v Dunajskej Strede bod

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zmeny sa udiali na Žitnom ostrove. Tréner Peter Hyballa na začiatku zimnej prestávky opustil klub, na jeho miesto prišiel Helder Cristovao, rošády sa nevyhli ani kádru.

Dunajská Streda 17. februára (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy nečakane zakopli v úvodnom kole jarnej časti Fortuna Ligy 2019/2020. V nedeľnom zápase 19. kola privítali Senicu, ktorú trápia problémy vo vnútri klubu. V zime sa zmenili majitelia, Záhoráci sa navyše boria s veľkými dlhmi a výmenou trénera na poslednú chvíľu, keď Michala Ščasného dočasne nahradil Eduard Pagáč. Napriek všetkým ťažkostiam sa im podarilo získať na pôde DAC bod za bezgólovú remízu.

Zmeny sa však udiali aj na Žitnom ostrove. Tréner Peter Hyballa na začiatku zimnej prestávky opustil klub, na jeho miesto prišiel Helder Cristovao, rošády sa nevyhli ani kádru. "U nás sa v zime zmenilo až päť hráčov, zapracovať ich nie je jednoduché. Snažili sme sa, ale nie je to vždy ľahké. Niektorí hráči nemajú veľa ligových zápasov. V ďalších kolách budeme lepší," povedal po nedeľnom zápase Cristovao, ktorý netajil sklamanie z bezgólovej remízy, no na druhej strane vyzdvihol kvalitu na brankárskom poste. Šancu tentoraz dostal Benjamín Száraz pred jednotkou Martinom Jedličkom: "Súper dobre bránil, no mali sme šance zo strany Andreja Fábryho aj Lorenca Šimiča. Száraz ukázal dobré zákroky, bol veľmi dobrý. Klub ako my potrebuje na každom poste viacerých kvalitných hráčov. Konkurencia je dobrá."

Kým Dunajská Streda bude na jar bojovať o pohárovú Európu, v Senici majú úplne iné starosti. Na otázku o budúcnosti nevedel odpovedať ani súčasný kormidelník Pagáč: "O tom, že budem viesť mužstvo som sa dozvedel v piatok o desiatej večer. Ťažko sa mi hovorí o tom, čo bude, sú to veci mimo mňa." Seničania v zápase ukázali charakter v neľahkej situácii získali cenný bod. "Ťažko niečo povedať. Mne sa uľavilo, pretože to, čo chlapci predviedli v príprave bez peňazí a aj v zápase je úžasné. Výsledok sme videli na ihrisku, klobúk dolu. Ja som tam na to, aby som niečo chytil. Som rád, že sa mi podarilo chlapcom pomôcť," uviedol brankár hostí Vojtěch Vorel, ktorý priblížil situáciu v klube: "Bolo to všetko narýchlo. Celý týždeň sa asi trikrát menili varianty. Ako nastúpime sme sa dozvedeli ráno deň pred zápasom. Klobúk dole pred všetkými. Chcel by som poprosiť verejnosť o trpezlivosť, chalani boli štyri mesiace bez výplaty, ich potenciál sme však videli na ihrisku."

Opačné pocity mal domáci stopér Dominik Kružliak, ktorý si uvedomoval, že sa od tímu očakávalo viac. Poukázal však na objektívne príčiny výsledku: "Príprava nebola ideálna, mysleli sme, že to zlomíme prvým zápasom so Senicou, ale nevyšlo to. Škoda. Musíme ďalej pracovať. Prišiel nový tréner, ktorý takisto potrebuje čas. My potrebujeme čas, aby sme sa adaptovali v novom systéme. Trápime sa v koncovke, dávame málo gólov. Senica mala dosť šancí, brankár Száraz nás podržal. Nejako nám to nejde a musíme to zlomiť."