Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Fortuna podporuje slovenských futbalistov na ceste do Brazílie

Futbalová reprezentácia Foto: FORTUNA SK a. s.

Stávková kancelária Fortuna SK a.s. je aj naďalej platinovým partnerom Slovenského futbalového zväzu.

Bratislava 13. novembra (TASR-OTS) - Predĺžená zmluva platí už na 3. kvalifikačný cyklus v rade, pričom netreba zabúdať, že s podporou Fortuny dosahovala v minulosti slovenská reprezentácia vynikajúce výsledky. Na najbližšie jubilejné XX. Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré budú v Brazílii v roku 2014, postúpi 13 krajín z európskej časti kvalifikácie. Tá sa začala v piatok 7. septembra a potrvá do 15. októbra budúceho roka. „Sme veľmi radi, že sme sa opäť dohodli na spolupráci práve so stávkovou kanceláriou Fortuna SK a.s., ktorá dlhodobo mimoriadne podporuje slovenský šport. Všetci vieme, že v súčasnosti sú športové zväzy a kluby v neľahkej finančnej situácii, sme teda veľmi radi, že sú tu aj spoločnosti, ktorým to nie je ľahostajné. Fortuna znamená šťastie a my veríme, že je to aj akási symbolika. Na to, aby sa naša futbalová reprezentácia kvalifikovala na Majstrovstvá sveta v Brazílii totiž samozrejme potrebuje aj kus šťastia. Prostriedky od stávkovej kancelárie však použijeme nielen na podporu našich najlepších futbalistov, ale vďaka Fortune môžeme podporovať aj našu mládež a investovať tak do budúcnosti.“, uviedol prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Šťastie budú slovenskí reprezentanti naozaj potrebovať. Je síce pravdou, že sa dostali do kvalifikačnej G-skupiny spolu s Grékmi, Bosniakmi, Litovčanmi, Lotyšmi a Lichtenštajncami, no neznamená to, že ich súperi nie sú nároční, čo sa potvrdilo aj v doterajších zápasoch kvalifikácie. Družstvo pod vedením trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa sa pokúsi nadviazať na úspech reprezentácie predchádzajúceho kouča Vladimíra Weissa. Generálny riaditeľ Fortuna SK, a.s. Milan Aľakša verí v úspech: „Myslím si, že slovenský tím je veľmi perspektívny, rovnako ako noví tréneri. Som presvedčený, že sa podarí zopakovať predošlé úspechy“.

Stávková kancelária Fortuna SK a.s. je súčasťou medzinárodnej skupiny FORTUNA Entertainment Group, ktorá je najväčším prevádzkovateľom kurzových športových stávok v strednej Európe. Podpora najpopulárnejšieho a najmasovejšieho športu na starom kontinente je prirodzeným vyústením aktivít manažmentu. „Keďže sme stávková kancelária, ktorá žije zo športu – ľudia u nás tipujú športové výsledky – cítime potrebu podporovať šport aj takýmto spôsobom. Podporiť slovenskú futbalovú reprezentáciu, ktorá je výkladnou skriňou nášho najpopulárnejšieho športu, je pre nás nielen česť, ale cítime to čiastočne aj ako svoju povinnosť. Som presvedčený, že partnerstvo s Fortunou skutočne prinesie slovenským futbalistom šťastie a úspech“, uzavrel generálny riaditeľ Fortuna SK, a.s. Milan Aľakša.