Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na Záhorí sa body delili, FK Senica remizoval s MŠK Žilina

Hráč FK Senica Ján Kalabiška Foto: TASR

Zaslúžené vyrovnanie priniesol záverečný nápor Záhorákov.

Senica 25. júla (TASR) - V zápase 3. kola Fortuna ligy vyznelo úvodné dejstvo lepšie pre hosťujúci tím, najmä na začiatku herne dominoval, domáci boli veľmi pasívni.

Už v 18. sekunde nebezpečný center si takmer do vlastnej bránky usmernil Pillár, naštastie bol z toho iba rohový kop. Po jeho zahratí zakončoval Kadlec, Šulla loptu vyrazil.

V 10. minúte prvýkrát na seba upozornil útočník Jelič, po krásnej kombinácii a centri Mihálika zakončoval v sklze, našiel však pripraveného Šullu. Domáci sa prebudili až v 17. minúte, kedy im vyšiel rýchly protiútok, na konci ktorého bol Hlohovský, jeho strelu spoza 16-tky brankár Krnáč vyrazil na roh. V 23. minúte si na center Kalabišku pekne naskočil Kosorin, lopta letela tesne nad bránku. Potom dal dvakrát o sebe vedieť opäť hosťujúci Jelič. V 26. minúte po rýchlej akcii a centri Čmelíka zakončil koníčkom, lopta letela nad Šullovu bránku. V tej istej minúte potvrdil chorvátsky útočník svoju výbornú formu, keď využil zlé bránenie Záhorákov a strelou spoza 16-tky k ľavej žrdi otvoril skóre zápasu. Nebezpečná bola ešte Paurova strela v 35. minúte, ktorú Šulla vyrazil na roh a tak polčas skončil vedením Žiliny.

V druhom polčase už nebolo tempo tak vysoké ako v prvom dejstve. Žilinčania mali ešte zo začiatku prevahu, ale do zakončenia sa vôbec nedostali. Postupom času akoby fyzicky odchádzali. V 50. minúte z brejkovej situácie zakončoval z vnútra 16-tky Piroska tesne nad. Veľmi sporný moment sa stal v 63. minúte, Piroska unikal hosťujúcej obrane, v 16-tke ho nedovolene zozadu akatoval Škriniar, ale na prekvapenie všetkých divákov píšťalka hlavného rozhodcu zostala nemá. Od tohto momentu hra znervóznela. Zaslúžené vyrovnanie priniesol záverečný nápor Záhorákov. V 86. minúte po Piroskovom centri sa z hranice malého vápna hlavou presadil Kalabiška. V nastavenom čase ešte mohli potrestať zbytočnú stratu lopty domácich hostia, ale zakončenie po rýchlom protiútoku výborne zmaril brankár Šulla. Na Záhorí sa teda body delili.

hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner FK Senica: "Žilina vstúpila do zápasu veľmi aktívne. Čo vás súper prinúti hrať, to musíte hrať. My sme chceli hrať odvážnejšie, kazili sme však jednoduché lopty. Ťažko sme sa dostávali v prvej polovici do hry, miestami sme boli až zaskočení Žilinou. Hráčov však musím pochváliť za druhý polčas. Myslím, že podali bojovný výkon. Prvé dve ligové stretnutia s Myjavou i Banskou Bystricou boli v našej réžii, dnes sme mali slabší zápas. Hrali sme však do 90-tej minúty a získali sme bod, s ktorým môžeme byť spokojní."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Vynikajúci trávnik. Preto fantastický výkon nášho mužstva v prvej časti. Boli sme dominantní, rýchli. Bohužiaľ, sme dokázali skórovať len raz. Mali sme byť efektívnejší, vyťažiť z toho viac. V druhej časti sme mali slabšiu prechodovú fázu, súper stále žil a z dvoch šancí dokázal jednu využiť. Chceli sme vyhrať, no nepodarilo sa to. Z môjho pohľadu to bol celkom dobrý zápas."

FK Senica - MŠK Žilina 1:1 (0:1)
Góly: 86. Kalabiška - 26. Jelič. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Piroska - Čmelík, Pečovský, 2216 divákov

Zostavy a striedania:
Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň - Hušek - Hlohovský (71. Mráz), Opiela (79. Komara), Kalabiška - Piroska - Kosorin (46. Ventúra)
Žilina: Krnáč – Kadlec, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský - Čmelík, Paur (84. Káčer), Lupčo, Mihalík (73. Guba) - Jelić (46. Alves de Oliveira)