Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Fortunaligový tím FK Pohronie získalo brazílskeho útočníka Raffaela

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Ofenzívny univerzál odohral v nemeckej bundeslige do minuloročného leta 290 zápasov a strelil 82 gólov.

Žiar nad Hronom 19. októbra (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista FK Pohronie angažoval zaujímavú posilu v snahe odlepiť sa z dna tabuľky slovenskej najvyššej súťaže. K mužstvu sa pripojil brazílsky útočník Raffael, bývalý hráč Borussie Mönchengladbach, Schalke 04 Gelsenkirchen či Herthy Berlín.

Tridsaťšesťročný útočník prichádza do Žiaru nad Hronom ako voľný hráč, informoval oficiálny web klubu. Ofenzívny univerzál odohral v nemeckej bundeslige do leta 2020 290 zápasov a strelil 82 gólov. "Stále sa chcem baviť futbalom a hrať ho pre svoje potešenie a potešenie divákov. Keď ma oslovil Loic Favré, ktorého dobre poznám, či môžem prísť pomôcť klubu, v ktorom sa angažuje, prekonať problémy, do ktorých sa začiatkom sezóny dostal, tak som súhlasil. Páči sa mi projekt, ktorý chce tu na Slovensku začať realizovať a budem veľmi rád, ak svojimi skúsenosťami a verím, že aj gólmi, pomôžem tímu k víťazstvám," citoval Brazílčana web fkpohronie.sk.

Švajčiarsky spoluvlastník FK Pohronie Loic Favré, ktorý je aktuálne poverený aj kompetenciami športového riaditeľa, si od príchodu Raffaela sľubuje posilnenie ofenzívnej sily tímu: "Raffael je fantastický hráč a perfektný človek. Ak niekto dá počas svojej kariéry viac ako 80 gólov v jednej z najlepších líg sveta, netreba o ňom diskutovať. Napriek tomu, že prichádza počas rozbehnutej sezóny ako voľný hráč, ide o veľkého profesionála, ktorý sa pripravoval s jedným tímom vo Švajčiarsku. Myslím si, že v našom tíme zohrá dôležitú úlohu, a to, že hráč takéhoto kalibru sem prišiel, bude prínosom pre celú Fortuna ligu." Brazílsky útočník bude v Pohroní nosiť dres s číslom 9.