Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

FOTO: Trenčín zdolal vo Fortuna lige Michalovce gólmi po zmene strán

Na snímke zľava Juraj Kotula (MFK Zemplín Michalovce) a Eynel Soares (AS Trenčín) bojujú o loptu v zápase 4. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín – MFK Zemplín Michalovce v Trenčíne v piatok 5. augusta 2022. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Oba tímy majú po štyroch odohratých zápasoch na konte štyri body za jedno víťazstvo, jednu remízu a dve prehry.

Trenčín 5. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v piatkovom domácom zápase 4. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 3:1. Oba tímy majú po štyroch odohratých zápasoch na konte štyri body za jedno víťazstvo, jednu remízu a dve prehry.

Osemnásťročný stredopoliar Artur Gajdoš strelil v 5. minúte svoj prvý gól vo Fortuna lige, keď hlavičkou zužitkoval center Demitru - 1:0. Hostia vyrovnali v 18. minúte, keď sa už tretíkrát v sezóne dostali k penalte. VAR potvrdil, že zákrok Madua bol nedovolený a Da Silva prekonal Kukučku - 1:1. V 67. minúte prekvapil Kožuchara krížnou strelou z hranice šestnástky Madu - 2:1 a nastavenom čase spečatil triumf Trenčanov Kelvin Pires - 3:1.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)


Góly: 5. Gajdoš, 67. Madu, 90.+4 Pires - 18. Da Silva (z 11 m). ŽK: Madu, Stojsavlevič, Ibrahim - Mendez, Da Silva, Slebodník. Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Hrmo.

Trenčín: Kukučka - Mičuda, Ďuriška (89. Pires), Stojsavljevič, Madu - Lavrinčík, Bainovič, Gajdoš (61. Ibrahim) - Demitra (82. Gaži), Kupusovič (89. Letenay), Eynel Soares (89. Kmeť)
Michalovce: Kožuchar - Kotula (90. Záhradník), Jeřábek, Ranko, Mendez - Slebodník (71. Žofčák), Peňa (71. Jánošík), Vaško - Da Silva, Kanu (71. Begala), Marcin (82. Petrík)




Hlasy po zápase:

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Chlapci podali kvalitný tímový výkon. Chcem vyzdvihnúť to, že sme mali dobrý vstup do zápasu. Mužstvo dobre zareagovalo aj na vyrovnávajúci gól súpera. Chlapci aj naďalej pokračovali vo svojich úlohách. Cez polčas sme si v kabíne niečo povedali a pokračovali stále vo svojej práci. Chcem vyzdvihnúť aj striedajúcich hráčov, ktorí ukázali tímovosť a mužstvu takisto veľmi pomohli."

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Zápas sme si prehrali v prvom polčase, kde sme mali veľa výborných situácií, ktoré sme však nedotiahli do gólového konca. Keby sme dali druhý či tretí gól, tak zápas by mal úplne iný priebeh. Mrzí ma, že v tom momente, keď sme chceli vystriedať stredových hráčov, tak sme to nestihli a inkasovali sme druhý gól. Ak chceme vyhrávať, musíme dávať góly. To je jediná šanca, aby sme zvládali zápasy. Narobíme sa ako otroci, vypracujeme si kopu šancí a vraciame sa naprázdno."