Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

UNIKÁTNE FOTKY: Slovan senzačne zdolal Barcelonu vo finále v roku 1969

Na archívnej snímke futbalisti Slovana - sprava - kapitán Alexander Horváth , Vladimír Hrivnák a Ladislav Móder oslavujú triumf s pohárom nad hlavou v útrobách štadiónu v Bazileji. Foto: ČSTK - Štefan Petráš

Vďaka projektu digitalizácie archívu TASR pravidelne prinášame unikátne dobové fotografie, tentokrát z najväčšieho klubového úspechu v československom, resp. slovenskom futbale.

Bratislava 6. júna 2015 (TASR/Teraz.sk) - Dňa 21. mája 1969 sa odohralo finále Pohára víťazov pohárov (PVP) vo futbale medzi Slovanom CHZJD Bratislava a slávnym španielskym veľkoklubom FC Barcelona na štadióne Sv. Jakuba vo švajčiarskom Bazileji. "Belasí" po triumfe 3:2 získali najväčší klubový úspech v československom, resp. slovenskom futbale.

Deň finále

Na archívnej snímke hráči Slovana trávia chvíle voľna v deň stretnutia prehliadkou Bazileja a nákupom spomienkových darčekov.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Barcelona vs. "belasí"

Na archívnej snímke kapitán Slovana Alexander Horváth (vpravo) a kapitán FC Barcelony Ferran Olivella si vymieňajú klubové vlajky pred začiatkom finále PVP na štadióne Sv. Jakuba vo švajčiarskom Bazileji.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Vlajka od Olivellu

Na archívnej snímke kapitán Slovana Alexander Horváth pózuje s klubovou vlajkou FC Barcelony , ktorú dostal od kapitána Ferrana Olivellu (nie je na snímke) pred začiatkom finále PVP na štadióne Sv. Jakuba vo švajčiarskom Bazileji.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Prvý gól

Na archívnej snímke brankár FC Barcelona Salvador Sadurní inkasuje prvý gól z kopačky futbalistu Slovana Ľudovíta Cvetlera.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Druhý gól

Na archívnej snímke sa slovanisti tešia zo strelenia druhého gólu.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Pohár víťazov pohárov

Na archívnej snímke z mája 1969 z futbalového zápasu Slovan Bratislava - FC Barcelona v Bazileji kapitán Slovana Alexander Horváth s trofejou IX. ročníka Európskej súťaže Pohára víťazov národných pohárov.
Foto: TASR - Štefan Petráš


Trofej v hoteli

Na archívnej snímke slovanisti pózujú s trofejou pre víťaza PVP v bazilejskom hoteli City.
Foto: ČSTK - Alojz Prakeš


Autori gólov

Na archívnej snímke strelci troch gólov Slovana v stretnutí s Barcelonou - zľava - Vladimír Hrivnák , Ľudovít Cvetler a Ján Čapkovič pózujú s víťaznou trofejou v bazilejskom hoteli City, kde boli ubytovaní.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


Po príchode domov

Na snímke uprostred kapitán " belasých " Alexander Horváth zdraví fanúšikov s trofejou po príchode z Bazileja.
Foto: archív TASR - Ivan Dubovský


Pozdrav kapitána

Na archívnej snímke kapitán " belasých " Alexander Horváth zdraví fanúšikov s víťaznou trofejou pred vchodom na štadión Slovana Bratislava.
Foto: ČSTK - Ivan Dubovský


Jazda Bratislavou

Na archívnej snímke jazda hráčov Slovana ulicami Bratislavy po príchode z Bazileja.
Foto: ČSTK - Ivan Dubovský


Rozradostení

Na archívnej snímke útočník " belasých " Ján Čapkovič na rukách rozradostených fanúšikoch Slovana.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


V zahraničnej tlači

Na archívnej snímke hráči Slovana brankár Alexander Vencel (vľavo) a Ján Zlocha čítajú švajčiarsku tlač v hoteli City vo švajčiarskom Bazileji v deň stretnutia finále PVP proti FC Barcelona.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš


U predsedu vlády

Na archívnej snímke predseda vlády SSR Peter Colotka (uprostred) si prezerá trofej počas prijatia futbalistov Slovana CHZJD Bratislava , víťazov druhej najpopulárnejšej európskej klubovej súťaže - Pohára víťazov pohárov (PVP) vo svojom úrade v Bratislave 26. mája 1969.
Foto: ČSTK - Štefan Petráš