Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hádzanári Francúzska zdolali Egypt a sú štvrtýkrát v rade vo finále

Na snímke francúzski hádzanári sa tešia počas semifinálového zápasu Francúzsko - Egypt na OH v Tokiu 5. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Vo štvrtkovom úvodnom semifinále na turnaji v Tokiu zdolali Egypt 27:23.

Tokio 5. augusta (TASR) - Francúzski hádzanári si štvrtýkrát za sebou zahrajú finále na olympijských hrách. Vo štvrtkovom úvodnom semifinále na turnaji v Tokiu zdolali Egypt 27:23.

Dáni boli od úvodu zápasu v tesnom náskoku, no Španieli im dlho nedovolili odskočiť na výraznejší rozdiel. Dáni viedli v druhom dejstve aj o štyri góly (18:14, 19:15), a hoci Španieli zdramatizovali zápas, Dánov v kľúčových momentoch podržal brankár Niklas Landin. Za postupom do finále ich potiahol autor 12 gólov Mikkel Hansen. Dáni sa vo finále pokúsia obhájiť zlato z OH 2016.

Egypťania sa v Tokiu stali prvým africkým družstvom, ktoré sa dostalo na olympiáde medzi štvoricu najlepších a aj s obhajcami striebra odohrali vyrovnanú partiu. Vyšiel im úvod duelu, keď viedli aj 5:2 a po polčase držali nerozhodný stav 13:13. V druhom polčase však prevzali taktovku Francúzi a v závere nepripustili drámu. V ich drese dali po päť gólov Dika Mem i Hugo Descat, ktorý premenil všetky štyri sedmičky. Za Egypťanov sa päťkrát presadil Yahia Omar.

hádzaná muži - semifinále



Francúzsko - Egypt 27:23 (13:13)
Dánsko - Španielsko 27:23 (14:10)