Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Francúzi na finálovom turnaji Ligy národov bez Girouda i Kanteho

Olivier Giroud, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V kádri opäť figurujú obrancovia Benjamin Pavard s Lucasom Hernandezom z Bayernu Mníchov i útočník Wissam Ben Yedder z AS Monaco.

Paríž 30. septembra (TASR) - Útočník milánskeho AC Olivier Giroud sa nedostal do nominácie francúzskej futbalovej reprezentácie na finálový turnaj Ligy národov. Vo výbere trénera Didiera Deschampsa chýba aj stredopoliar N´Golo Kante, ktorý má koronavírus a musel ísť do karantény.

V kádri opäť figurujú obrancovia Benjamin Pavard s Lucasom Hernandezom z Bayernu Mníchov i útočník Wissam Ben Yedder z AS Monaco. Francúzi nastúpia v semifinále 7. októbra v Turíne proti Belgicku. Víťaz zápasu sa 10. októbra v Miláne stretne s úspešnejším z duelu medzi Talianskom a Španielskom..

nominácia Francúzska:



brankári: Benoit Costil (Girondins Bordeaux), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (AC Miláno)
obrancovia: Lucas Digne (FC Everton), Leo Dubois (Olympique Lyon), Lucas Hernandez (Bayern Mníchov), Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain), Jules Kounde (FC Sevilla), Benjamin Pavard, Dayot Upamecano (obaja Bayern Mníchov), Rapahel Varane (Manchester United)
stredopoliari: Matteo Guendouzi (Olympique Marseille), Theo Hernandez (AC Miláno), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus Turín), Aurelien Tchouameni (AS Monaco), Jordan Veretout (AS Rím)
útočníci: Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain)