Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Francúzska futbalová federácia podala sťažnosť na neuznaný gól

Tuniský futbalista Wahbi Khazri strieľa gól počas zápasu D-skupiny Tunisko - Francúzsko na majstrovstvách sveta vo futbale v katarskom meste Al-Rajján v stredu 30. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Francúzsko zaznamenalo prvú prehra na MS od roku 2014, keď vo štvrťfinále prehralo s Nemeckom 0:1.

Al Raján 1. decembra (TASR) - Francúzska futbalová federácia (FFF) podala sťažnosť na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) v súvislosti s neuznaným gólom Antoina Griezmanna v závere stredajšieho zápasu D-skupiny proti Tunisku (0:1). Novozélandský rozhodcova Matthew Conger presný zásah odvolal po konzultácii s videoasistentom pre ofsajd.

Tridsaťjedenročný Griezmann sa presadil v 98. min nadstaveného času, no predtým bol v postavení mimo hry. FFF vo štvrtok večer vyhlásila, že gól bol "nespravodlivo neuznaný“, ale nezverejnila ďalšie podrobnosti. Federácia mala 24 hodín od konca duelu na podanie oficiálnej sťažnosti riadiacemu orgánu FIFA.

Francúzsko zaznamenalo prvú prehra na MS od roku 2014, keď vo štvrťfinále prehralo s Nemeckom 0:1. Obhajca titulu zo šampionátu v roku 2018 v Rusku ovládol D-skupinu a v nedeľu sa stretne s Poľskom v osemfinále. Informovala agentúra AP.