Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Francúzska ministerka športu odsúdila incident na zápase v Lyone

Futbalista Dimitri Payet z Marseille odchádza z trávnika o zasiahnutí fľašou počas zápasu 14. kola francúzskej ligy Lyon - Marseille 21. novembra 2021 v Decinese. Nedeľňajší večerný duel 14. kola francúzskej futbalovej ligy medzi Lyonom a Marseille prerušili iba päť minút po jeho začiatku. Kapitána hostí Dimitriho Payeta pred zahratím rohového kopu zasiahla fľaša s vodou, hodená z tribúny. Foto: TASR/AP

Marseille malo tento rok problémy aj s vlastnými fanúšikmi, keď sa niekoľko stoviek z nich v januári násilne dostalo do tréningového komplexu klubu.

Paríž 22. novembra (TASR) - Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová tvrdí, že futbalová Ligue 1 potrebuje radikálnu a okamžitú kontrolu. Vyjadrila sa tak v reakcii na nedeľný zápas Lyonu a Marseille. Stretnutie prerušili už v piatej minúte, keď hráča hostí Dmitriho Payeta trafila do hlavy fľaša plná vody. Napokon ho predčasne ukončili

"To, čo sa stalo, sa nedá akceptovať," povedala ministerka: "Nemôžeme dovoliť, aby boli hráči takto napádaní. Keď sa to stane, zápas sa musí okamžite prerušiť."

Payeta ošetrili priamo na trávniku a rozhodca poslal oba tímy do kabín. Po zápase zatkli štyroch ľudí vrátane muža, ktorý zasiahol francúzskeho futbalistu. Toho istého hráča už zasiahla fľaša v tejto sezóne aj v auguste počas stretnutia v Nice. Zápas vtedy predčasne ukončili a odohrali neskôr na neutrálnej pôde.

Marseille malo tento rok problémy aj s vlastnými fanúšikmi, keď sa niekoľko stoviek z nich v januári násilne dostalo do tréningového komplexu klubu. Informovala o tom agentúra AP.