Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Francúzsky brankár Mandanda ukončil reprezentačnú kariéru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mandanda odchytal väčšinu svojej kariéry v Marseille, hral zaň 613-krát, čo je klubový rekord a v roku 2010 vyhral titul v Ligue 1.

Paríž 14. januára (TASR) - Francúzsky futbalový brankár Steve Mandanda ukončil vo veku 37 rokov reprezentačnú kariéru. Majster sveta z roku 2018 to povedal na tlačovej konferencii pred nedeľňajším domácim zápasom 19. kola Ligue 1. Jeho Stade Rennes v ňom privíta vedúci tím tabuľky Paríž Saint-Germain.

"S Francúzskom som zažil niekoľko skvelých chvíľ a bolo pre mňa privilégiom a radosťou byť súčasťou tímu. Myslím si, že nastal ten správny čas ukončiť pôsobenie v reprezentácii," uviedol podľa agentúry AFP Mandanda, ktorý debutoval v najcennejšom drese v roku 2008. Nastúpil na celkovo 35 zápasov a bol súčasťou kádra aj na uplynulých MS v Katare, keď Francúzsko nestačilo vo finále na Argentínu. Pár dní pred ním ukončil reprezentačnú kariéru aj prvý brankár "Les Bleus" Hugo Lloris.

Mandanda odchytal väčšinu svojej kariéry v Marseille, hral zaň 613-krát, čo je klubový rekord a v roku 2010 vyhral titul v Ligue 1. V júli tohto roka sa pripojil k Rennes, sa bretónskym klubom sa dohodol na dvojročnej zmluve.