Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Francúzsky futbalový kapitán Lloris ukončil reprezentačnú kariéru

Hugo Lloris, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na konte má 142 štartov, posledný zápas odchytal vo finále MS v Katare proti Argentíne.

Paríž 9. januára (TASR) - Francúzsky futbalový brankár Hugo Lloris sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. Tridsaťšesťročný legionár Tottenhamu Hotspur iba nedávno priviedol "Les Bleus" v pozícii kapitána do finále MS v Katare, pred piatimi rokmi v Rusku boli Francúzi aj jeho zásluhou majstri sveta.

"Rozhodol som sa ukončiť reprezentačnú kariéru s pocitom, že som zo seba vydal maximum. Myslím, že načasovanie tohto kroku je správne. Štrnásť a pol roka v národnom tíme bolo krásnych, ale zároveň veľmi vyčerpávajúcich. Je dobré, aby tréner vedel, s kým môže počítať v kvalifikácii EURO 2024, ktorá sa začína už o dva a pol mesiaca," povedal Lloris pre L´Equipe.

Lloris debutoval medzi žrďami francúzskeho národného tímu v novembri 2008 v prípravnom zápase s Uruguajom. Na konte má 142 štartov, posledný zápas odchytal vo finále MS v Katare proti Argentíne. "Od skončenia MS som o konci mojej kariéry uvažoval intenzívne. Nastal čas povedať stop. Potrebujem sa viac venovať mojej rodine a deťom," dodal Lloris.