Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Frank Kramer sa stal novým trénerom Schalke 04

Na snímke nový tréner FC Schalke 04 Frank Kramer reční počas tlačovej konferencie v Gelsenkirchene v utorok 7. mája 2022. Foto: TASR/AP

Okrem Bielefeldu viedol aj Greuther Fürth, Hoffenherim, Fortunu Düsseldorf, Red Bull Salzburg či nemeckú reprezentáciu do 18, 19 a 20 rokov.

Berlín 7. júna (TASR) – Nemecký tréner Frank Kramer bude viesť bundesligový futbalový tím Schalke 04 Gelsenkirchen. Na pozícii vystrieda dočasného kormidelníka Mikea Büskensa. S nováčikom najvyššej nemeckej súťaže podpísal dvojročný kontrakt.

Päťdesiatročný Kramer viedol do apríla Arminiu Bielefeld, ktorá skončila v uplynulej sezóne na 17. mieste tabuľky a zostúpila do 2. Bundesligy. Schalke v tom istom mesiaci prepustilo trénera Dimitriosa Grammozisa a opraty dočasne prebral jeho asistent Mike Büskens. Vyhral osem z deviatich zápasov, vďaka čomu Schalke skončilo na čele tabuľky a vrátilo sa medzi bundesligovú elitu. Büskens bude pokračovať na pozícii asistenta trénera.

Som veľmi šťastný, že som tu. Schalke je jedným z najväčších klubov v Nemecku. Teším sa na atmosféru vo Veltins-Aréne. Keď si to predstavím, naskakuje mi husia koža,“ citovala Kramera agentúra DPA. Poprel správy o tom, že by mu Büskensova prítomnosť sťažila pôsobenie v klube. „Som rád, že spolu budeme pracovať. Som tímový hráč a Mike takisto,“ povedal. Kramer sa zaviazal „hrať futbal, ktorý sedí Schalke“. „Chceme hrať vášnivo a odvážne. Dúfam, že po takomto nasadení si fanúšikovia po príchode domov pomyslia: Toto je naše Schalke,“ uviedol.

Okrem Bielefeldu viedol aj Greuther Fürth, Hoffenherim, Fortunu Düsseldorf, Red Bull Salzburg či nemeckú reprezentáciu do 18, 19 a 20 rokov. Tieto skúsenosti by mal využiť práve v Schalke. „Frank je absolútny tímový hráč. Niekto, kto vie viesť ľudí a rád sa obklopuje odborníkmi, aby našiel pre tím to najlepšie riešenie. Zároveň je vždy pripravený prevziať zodpovednosť. Rozhodnutie angažovať ho je logickým pokračovaním toho, čo sme v Schalke implementovali," uviedol vo vyhlásení športový riaditeľ klubu Rouven Schröder.