Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Frank Lampard skončil na poste trénera londýnskej Chelsea

Tréner Chelsea Frank Lampard. Foto: TASR/AP

Jeho nástupcom by mal podľa zahraničných médií stať Nemec Thomas Tuchel.

Londýn 25. januára (TASR) - Frank Lampard už nie je tréner futbalistov Chelsea Londýn po tom, ako ho v pondelok vedenie anglického klubu odvolalo z funkcie. Jeho nástupcom by sa mal podľa zahraničných médií stať Nemec Thomas Tuchel, ktorý prednedávnom skončil svoje pôsobenie na lavičke Paríža St. Germain. Mužstvo by mohol viesť už v stredajšom ligovom zápase proti Wolverhamptonu Wanderers.

"Bolo to ťažké rozhodnutie pre celý klub. S Frankom som mal perfektný, priamy vzťah. Má môj veľký rešpekt a obdiv. Do budúcnosti mu želám veľa úspechov," povedal majiteľ londýnskeho klubu Roman Abramovič.

Posledný zápas vo funkcii trénera Chelsea absolvoval Lampard v nedeľu v 16-finále Pohára FA proti Lutonu Town, v ktorom favorit zvíťazil 3:1. V Premier League sa však tímu pod jeho vedením v uplynulých týždňoch nedarilo, po sérii zlých výsledkov kleslo až na 9. miesto tabuľky.

„Bola pre mňa obrovská česť trénersky viesť Chelsea, klub, ktorý je tak dlho výraznou súčasťou môjho života. Som však sklamaný, že som v tejto sezóne nedostal čas posunúť ho vpred a na vyššiu úroveň," citovali britské médiá vyjadrenie Lamparda.

Štyridsaťdvaročný bývalý anglický reprezentant sa počas úspešnej hráčskej kariéry stal na Stamford Bridge klubovou ikonou. Na lavičke bývalého klubu však vydržal ako hlavný tréner len 18 mesiacov. S informáciou o jeho konci prišiel ako prvý Daily Telegraph, ešte pred obedom miestneho času to potvrdil aj samotný klub. V minulej sezóne, keď mal klub pozastavené prestupy, sa dostal zo 4. miesta tabuľky do Ligy majstrov a hral aj finále FA Cupu. V novej sezóne Lampard zabudoval do zostavy aj mladíkov, ale po sľubnom vstupe do ročníka prišlo k veľkému útlmu. Od Vianoc v PL modrí zdolali len Fulham a prehrali s Arsenalom, Manchestrom City aj Leicestrom City.

Od roku 2003, keď klub kúpil ruský miliardár Roman Abramovič, sa na Stamford Bridge udiala už štrnásta trénerská zmena. Chelsea postupne viedli Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez, opäť Mourinho a Hiddink, Antonio Conte, Maurizio Sarri a Lampard.