Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Frappartová sa zapísala do histórie, Ronaldo dal 750. gól v kariére

Futbalista Juventusu Turín Cristiano Ronaldo sa teší po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Frappartová si v premiére spravila "poriadok" dvoma žltými kartami v úvodnej polhodine a potom ju na ihrisku prakticky nebolo vidieť, čo je pre rozhodcu vždy najlepšia vizitka.

Turín 3. decembra (TASR) - Stephanie Frappartová sa v stredu zapísala do histórie futbalovej Ligy majstrov. Stala sa prvou rozhodkyňou, ktorá viedla zápas v najprestížnejšej klubovej súťaži. Pod jej dohľadom splnil Juventus Turín úlohu favorita a doma si poradil s Dynamom Kyjev 3:0.

"Prelomili sme ďalšiu bariéru vo svetovom futbale. Vieme o nej, že je na ihrisku výborná, a to je rozhodujúce, bez ohľadu na pohlavie," povedal jeden z čelných funkcionárov Juventusu Fabio Paratici o 36-ročnej Frappartovej, ktorá už pravidelne rozhoduje v najvyššej francúzskej súťaži. Vlani v auguste sa stala prvou ženou, ktorá viedla významné stretnutie mužov pod záštitou UEFA, keď ju ako hlavnú arbiterku nominovali na súboj o európsky Superpohár medzi FC Liverpool a FC Chelsea. V októbri debutovala v Európskej lige a vlani viedla finále majstrovstiev sveta žien.

Frappartová si v premiére spravila "poriadok" dvoma žltými kartami v úvodnej polhodine a potom ju na ihrisku prakticky nebolo vidieť, čo je pre rozhodcu vždy najlepšia vizitka. Celkovo udelila tri žlté napomínania. Skóre otvoril v 21. minúte Federico Chiesa hlavou po centri Alexa Sandra, v druhom polčase potvrdili triumf Juventusu Cristiano Ronaldo zblízka svojím 750. gólom v kariére (648 v kluboch a 102 v reprezentácii) a Alvaro Morata. Pre Ronalda to bol 132. presný zásah v súťaži. "Takmer každý zápas prekoná rekord alebo nejaký iný míľnik. Môžeme byť šťastní, že máme šancu byť toho súčasťou," povedal o portugalskom kanonierovi obranca Juventusu Leonardo Bonucci. Samotný Ronaldo potom na sociálnu sieť napísal: "Ďalšia zastávka: 800 gólov! Poďme na to!"

Taliansky šampión mal istotu postupu už pred zápasom, momentálne stráca na lídra G-skupiny FC Barcelona tri body. V záverečnom kole sa predstaví na ihrisku Kataláncov, s ktorými doma prehral 0:2 a na prvenstvo v skupine potrebuje vyhrať aspoň dvojgólovým rozdielom.

"Sme pripravení na Barcelonu. Práve takéto zápasy dokážu z pohľadu sebavedomia zmeniť sezónu a my pôjdeme na Camp Nou vyhrať. Ale ešte predtým nás čaká turínske derby a momentálne sa už musíme sústrediť na ligu," skonštatoval kouč Juventusu Andrea Pirlo.