Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Freiburg neuspel s odvolaním, výhra Bayernu zostala v platnosti

Hráči Bayernu oslavujú po zápase nemeckej Bundesligy. Foto: TASR/AP

Úradujúci majster mal v poli o jedného hráča navyše 18 sekúnd. K bizarnej situácii prišlo v 86. minúte, keď tréner Julian Nagelsmann pripravil dvojstriedanie.

Freiburg 8. apríla (TASR) - Výsledok sobotňajšieho zápasu 28. kola nemeckej Bundesligy medzi Freiburgom a Bayernom Mníchov (1:4) zostane v platnosti. V piatok o tom rozhodol Nemecký futbalový zväz (DFB). Domáci klub sa voči výsledku stretnutia, v ktorého závere hral ich súper niekoľko sekúnd s 12 hráčmi, odvolal v pondelok, no so žiadosťou neuspel.

Úradujúci majster mal v poli o jedného hráča navyše 18 sekúnd. K bizarnej situácii prišlo v 86. minúte, keď tréner Julian Nagelsmann pripravil dvojstriedanie. Z ihriska mali odísť Corentin Tolisso a Kingsley Coman a namiesto nich vybehli na ihrisko Marcel Sabitzer a Niklas Süle. Coman však z ihriska neodišiel, pretože štvrtý rozhodca ukázal zlé číslo a francúzsky krídelník nevedel, že má striedať. Po pár sekundách však obranca Freiburgu Nico Schlotterbeck upozornil rozhodcov, že Bayern má na ihrisku okrem brankára jedenásť hráčov v poli.

Coman v minulých sezónach nosil na drese číslo 29, od tejto však už má jedenástku, s ktorou hrával aj v Juventuse Turín. Na displeji však zasvietilo omylom práve jeho staré číslo 29. DFB dospel podľa informácií AFP k záveru, že chyby sa nedopustil tím, ale rozhodcovia. Toto rozhodnutie znamená, že Mníchovčanom zostane na čele tabuľky deväťbodový náskok pred Borussiou Dortmund a šesť kôl pred koncom sezóny sú tak blízko k zisku rekordného desiateho titulu v rade.