Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

AC Miláno oficiálne predstaví Ibrahimoviča v piatok 3. januára

Útočník AC Miláno Zlatan Ibrahimovič po góle proti Catanii v zápase talianskej futbalovej Serie A v roku 2011. Foto: TASR/AP

Ibrahimovič sa vracia do Milána po siedmich rokoch. S klubom podpísal šesťmesačný kontrakt, ktorý mu vynesie 3,5 milióna eur plus bonusy, s opciou na ďalší rok.

Miláno 31. decembra (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno oficiálne predstaví Zlatana Ibrahimoviča ako svoju staronovú posilu v piatok 3. januára. Potvrdilo to vedenie "rossoneri" v oficiálnom vyhlásení, v ktorom informovalo, že vo štvrtok podstúpi švédsky útočník lekársku prehliadku.

Ibrahimovič sa vracia do Milána po siedmich rokoch. S klubom podpísal šesťmesačný kontrakt, ktorý mu vynesie 3,5 milióna eur plus bonusy, s opciou na ďalší rok. "Som späť v klube, ku ktorému prechovávam veľkú úctu a v meste, ktoré milujem," komentoval kanonier svoj návrat. Príchod švédskej legendy má slávnemu klubu pomôcť prekonať zlý začiatok sezóny. Po jesennej časti je AC až na 11. mieste, ďaleko za pozíciami, ktoré sa spájajú s ambíciami klubu.

"So spoluhráčmi sa pokúsim zmeniť doterajší priebeh sezóny, urobím všetko, čo je v mojich silách, aby sa tak stalo," uviedol 38-ročný útočník, ktorý v rokoch 2010-2012 nastrieľal za AC v 85 stretnutiach 56 gólov a výrazne mu pomohol k doteraz poslednému ligovému titulu v roku 2011.