Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

AC Miláno s Kuckom v základe uspelo na Sicílii, žolíkom Lapadula

Hráč AC Milána Juraj Kucka (uprostred) sa raduje so spoluhráčmi z víťazstva. Foto: TASR/AP

Tréner "rossoneri" Vincenzo Montella bol rád, že jeho zverenci domáci tím nepodcenili.

Palermo 7. novembra (TASR) - Futbalisti AC Miláno si v talianskej Serii A držia tretiu priečku zaručujúcu účasť v predkole Ligy majstrov. V 12. kole zvíťazili v Palerme 2:1 a pred Laziom Rím i Atalantou Bergamom majú trojbodový náskok. O triumfe na sicílskej pôde rozhodol Gianluca Lapadula, slovenský reprezentant Juraj Kucka hral v drese AC do 72. minúty.

Tréner "rossoneri" Vincenzo Montella bol rád, že jeho zverenci domáci tím nepodcenili. "Pred zápasom som chlapcom prízvukoval, že hoci Palermo je v tabuľke predposledné, určite nepredá kožu lacno. Zápas potvrdil moje slová a o tri body sme museli bojovať, myslím si však že naše víťazstvo je zaslúžené. Po inkasovaní vyrovnávajúceho gólu sme si vytvorili veľa šancí a rozhodnúť sme mohli oveľa skôr, ako v 82. minúte. Som hrdý na to, že na ihrisku pôsobíme ako jednoliaty tím, to je veľké pozitívum," povedal Montella pre oficiálnu klubovú stránku tímu zo San Sira.

Lapadula dokonale splnil úlohu striedajúceho žolíka. "Veľmi som túžil streliť gól a som rád, že sa mi to podarilo práve v takomto dôležitom zápase. Odvďačil som sa trénerovi za dôveru tým najlepším možným spôsobom. Tri body z ihriska súpera nám pred dvojtýždňovou reprezentačnou prestávkou dodajú potrebný pokoj. Najbližší duel s Interom bude špecifický, mestské derby má úplne iný náboj ako iné stretnutia."