Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ancelotti sa zastal Pickforda: Van Dijka nechcel zraniť

Tréner Carlo Ancelotti (vpravo). Foto: TASR/AP

Stredopoliar Liverpoolu Georginio Wijnaldum naznačil, že brankár Evertonu sa zákroku dopustil bez toho, aby dbal na zdravie svojho súpera.

Londýn 22. októbra (TASR) - Tréner Carlo Ancelotti z futbalového tímu FC Evertonu sa zastal brankára Jordana Pickforda. Po jeho zákroku sa zranil obranca Liverpoolu Virgil van Dijk a brankár Evertonu po ňom čelil veľkej kritike.

Stredopoliar Liverpoolu Georginio Wijnaldum naznačil, že brankár Evertonu sa zákroku dopustil bez toho, aby dbal na zdravie svojho súpera. Ancelotti to však odmietol a uviedol, že všetkých v klube mrzí zranenie Van Dijka, ktoré ho na niekoľko mesiacov vyradilo z hry. "Aby bolo jasné, skutočne nás mrzí zranenie Virgila. Každý z nás dúfa, že sa čoskoro vráti a poriadne sa uzdraví," citovala talianskeho kormidelníka agentúra AFP.

Tréner Evertonu uviedol, že zámerom jeho brankára bolo získať loptu, nie ublížiť Van Dijkovi: "Povedať, že to bolo vopred premyslené, to je podľa môjho názoru príliš veľa. Van Dijk to vie. Toto je futbal a bohužiaľ, môžete sa zraniť. Jordan je smutný a sklamaný, ale hovoriť také veci, to nie je fér. Bol to škaredý stret, možno nesprávny, ale niekedy sa to vo futbale môže stať."