Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Paríž St. Germain prehral zápas s Monacom, ale zostal na čele tabuľky

Na snímke Cesc Fabregas, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pokutový kop premenil Cesc Fabregas a rozhodol o triumfe AS Monaco.

Paríž 21. novembra (TASR) - Futbalisti francúzskeho majstra Paríža St. Germain prehrali v piatkovom zápase 11. kola Ligue 1 na ihrisku AS Monaco 2:3, keď stratili vedenie 2:0 z prvého polčasu. PSG zostal na čele tabuľky s 24 bodmi, Monaco poskočilo na druhé miesto a na lídra stráca 4 body.

Ligue 1 - 11. kolo:



AS Monaco - Paríž St. Germain 3:2 (0:2)

Góly: 52. a 66. Volland, 84. Fabregas (z 11 m) - 25. a 37. Mbappe, ČK: 84. Diallo (PSG)


Futbalisti AS Monaco uťali Parížu St. Germain osemzápasovú víťaznú šnúru. Úradujúci majster pritom viedol v piatkovom zápase 11. kola francúzskej Ligue 1 na ihrisku súpera po prvom dejstve o dva góly. Oba zaznamenal bývalý hráč domácich Kylian Mbappe. Po zmene strán sa však dvakrát presadil Kevin Volland a po vylúčení Abdoua Dialla rozhodol v 82. minúte striedajúci Cesc Fabregas z jedenástky o víťazstve Monaca 3:2.

Tridsaťtriročný Španiel nepatrí medzi členov základnej zostavy trénera Nika Kovača. Napriek tomu, že sa v piatok dostal do hry až po zmene strán, stihol prihrať na vyrovnávajúci gól a z bieleho bodu dokonca rozhodnúť o triumfe svojho tímu. "Je naozajstný profesionál a výborný človek, preto pre mňa nie je vôbec jednoduché nechať ho na lavičke. Je mi jasné, že by chcel byť na ihrisku, no aj keď nehrá od začiatku, moje rozhodnutie vždy rešpektuje. Teraz síce odohral len polčas, no i v ňom dokázal zmeniť priebeh zápasu. Obdivujem jeho reakciu, jeho nastavenie a som si istý, že pre nás bude v tejto sezóne obrovským prínosom. Má 33 rokov, mladí hráči sa od neho môžu veľa naučiť a je naozaj dôležitá súčasť nášho tímu," povedal Kovač podľa agentúry AFP.

Jeho zverenci po úvodnej 45-minútovke prehrávali už 0:2 a od pohromy ich zachránil len systém VAR, ktorý neuznal ďalšie dva presné zásahy hostí. Tým druhým by Mbappe zavŕšil hetrik a dosiahol métu sto gólov v drese klubu z hlavného mesta. Jej prekonanie je len otázka času, po zápase ho však individuálne štatistiky nezaujímali: "V piatok boli na ihrisku dva rôzne tímy PSG. Nemôžeme povedať, že súper bol lepší, keď sme v prvom polčase dominovali. Mali sme ich doraziť alebo si minimálne udržať náskok. Čo už. Musíme sa z toho poučiť."