Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Atletico si drží sedembodový náskok, Simeone: Stále sa môžeme zlepšiť

Tréner Atletica Madrid Diego Simeone. Foto: TASR/AP

"Los Colchoneros" zvládli ďalšiu neľahkú úlohu a opäť si posilnili svoje šance na zisk prvého majstrovského titulu od roku 2014.

Madrid 25. januára (TASR) - Aj po 20. kole La Ligy si futbalisti Atletica Madrid udržujú na čele tabuľky sedembodový náskok pred mestským rivalom Realom, pričom majú oproti prenasledovateľom zápas k dobru. Zverenci trénera Diega Simeoneho si poradili v nedeľu doma s Valenciou 3:1 a natiahli šnúru víťazstiev v najvyššej španielskej súťaži už na sedem stretnutí.

Atletico opäť ukázalo mentálnu silu, keď v druhom zápase za sebou otočilo nepriaznivý stav. Domáci prehrávali od 11. minúty po výstavnej strele Uroša Račiča z 23 metrov, no Joao Felix, Luis Suarez a Angel Correa sa postarali o obrat. "Rovnako ako v predchádzajúcom zápase s Eibarom sme museli doháňať náskok súpera, no tento tím vždy bojuje až do konca a vďakabohu sa tento zápas skončil naším víťazstvom. Nemôžeme sa príliš uspokojiť s náskokom, ktorý sme si vybudovali na čele tabuľky, musíme zostať naďalej koncentrovaní na ďalší zápas," vyjadril sa autor prvého gólu Atletica Felix.

"Los Colchoneros" zvládli ďalšiu neľahkú úlohu a opäť si posilnili svoje šance na zisk prvého majstrovského titulu od roku 2014. Tréner Simeone však na trofej zatiaľ nemyslí: "Nepozeráme sa tak ďaleko do budúcnosti. Vždy sa koncentrujeme na najbližší zápas a myslíme iba na to, ako sa ešte môžeme zlepšiť."

Výbornú streleckú formu potvrdil Luis Suarez, ktorý oslávil svoje 34. narodeniny gólom na 2:1. Po prihrávke Joaa Felixa namieril po zemi z pomerne veľkého uhla presne k zadnej žrdi. Uruguajský útočník spoločne s Youssefom En-Nesyrim vedú tabuľku strelcov La Ligy, obaja dali 12 gólov. "Je skvelé mať pri sebe útočníka, akým je Suarez. Vždy si odvedie svoju prácu, strieľa góly a veľmi nám pomáha," povedal Joao Felix, ktorý sa presadil v 23. minúte zblízka po rohovom kope. Portugalský reprezentant nepreceňuje súčasné výkony Atletica: "Nemôžeme sa pozerať na získané body, vtedy sa väčšinou veci pokazia. Musíme ďalej pokračovať v nastolenom trende, ísť od zápasu k zápasu." Valencia, ktorá nenašla premožiteľa v predchádzajúcich piatich súťažných zápasoch, zostala v tabuľke na 14. mieste.

Cez víkend uspel aj druhý madridský gigant Real, ktorý zvíťazil na pôde Alavesu 4:1. Tretia je Barcelona s desaťbodovou stratou na Atletico. "Blaugranas" aj bez potrestaného Lionela Messiho triumfovali v nedeľu na ihrisku Elche 2:0, o zisku troch bodov pre Kataláncov rozhodli v 39. minúte Frankie de Jong a v 89. minúte striedajúci Ricard Puig. Barcelona prvýkrát v sezóne vyhrala v lige štyri zápasy za sebou. "Naša hra sa v úvode kalendárneho roka zlepšila. Hrali sme teraz štyri stretnutia vonku a vo všetkých sme zvíťazili. Naše výkony gradujú. Či sme v hre o titul? To neviem povedať, musíme ďalej vyhrávať a uvidíme, kam sa posunieme," povedal podľa agentúry AFP strelec prvého gólu FCB de Jong.

Brankár Barcelony Marc-Andre Ter Stegen predviedol kľúčový zákrok v 56. minúte, keď nohou zneškodnil šancu Emiliana Rigoniho. Ten sa dostal do brejku po chybe obrancu hostí Oscara Minguezu, ktorý stratil loptu pri stredovom kruhu. "To bola jedna z tých akcií, ktorá môže byť v zápase rozdielová. Súperov brankár predviedol úžasný zákrok. Ak by sme dali gól, mohlo to úplne zmeniť priebeh stretnutia," tvrdil obranca Elche Gonzalo Verdu. Devätnáste Elche čaká v lige na výhru už 13 zápasov.