Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bale ukončil gólové suchoty v La Lige, Real poskočil na štvrté miesto

Hráč Realu Madrid Gareth Bale, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Real Madrid vďaka jeho presnému voleju zvíťazil na pôde poslednej Huescy 1:0.

Madrid 10. decembra (TASR) - Waleský futbalový reprezentant Gareth Bale ukončil gólové suchoty v španielskej La Lige, ktoré trvali 802 minút. Real Madrid vďaka jeho presnému voleju zvíťazil na pôde Huescy 1:0 a v tabuľke poskočil na štvrté miesto. Na vedúcu Barcelonu stráca päť bodov.

Bale sa proti nováčikovi najvyššej španielskej súťaže presadil v 8. minúte, keď zužitkoval center Álvara Odriozolu Arzallusa. Real zaznamenal štvrté víťazstvo z uplynulých piatich zápasov. "Gareth sa prezentoval krásnou strelou do protipohybu brankára, ktorou nám zabezpečil tri body. Nebol to náš najlepší výkon, no každé víťazstvo sa ráta. V La Lige žiadny zápas nie je jednoduchý," uviedol pre španielske médiá tréner Realu Santiago Solari.

Belgický brankár Thibaut Curtois priznal, že v druhom polčase Real nehral oslnivo. "V úvodnom dejstve to bolo z našej strany veľmi dobre, kontrolovali sme vývoj zápasu a robili na ihrisku tie správne veci. V druhom dejstve sme hrali proti vetru a mali sme problémy udržať loptu dlhšie na našich kopačkách. Trápili sme sa a vpredu sme boli úplne bezzubí."

Real čaká v sobotu domáci duel s Rayom Vallecano. Potom sa už naplno sústredí na MS klubov v Abú Zabí, kde bude spolu s argentínskym River Plate najväčším ašpirantom na titul. V semifinále čaká "biely balet" súboj proti víťazovi stretnutia medzi japonskou Kašimou Anthlers a mexickým tímom Chivas Guadalajara.