Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barcelona vydrela víťazstvo, Pique skritizoval trávnik vo Valladolide

Futbalista FC Barcelony Gerard Piqué, archívna snímka. Foto: TASR/AP/Manu Fernandez

O víťazstve Kataláncov rozhodol Ousmane Dembele.

Barcelona 26. augusta (TASR) - Futbalisti Barcelony sa v 2. kole španielskej La Ligy na pôde nováčika z Valladolidu dlho trápili, napokon však vydreli víťazstvo 1:0, ktoré zariadil v 57. minúte Ousmane Dembele. Stopér Gerard Pique po zápase ostro skritizoval kvalitu trávnika.

"Museli sme na ihrisku tvrdo pracovať, pretože trávnik bol v žalostnom stave. Vedenie súťaže robí všetko pre to, aby sa niektoré zápasy hrali v USA, no kompetentní by sa mali najmä zamyslieť nad tým, čo sa deje v Španielsku. Na trávnikoch, aký je vo Valladolide, hrozí veľké riziko zranení. Bola to hanba hrať na takomto teréne," citovala slová Piqueho agentúra DPA.

Prezident La Ligy Javier Tebas dal Piquemu za pravdu. "Trávnik nespĺňal ani minimálne požadované kritériá. Musíme celú vec vyšetriť." Tréner Barcelony Ernesto Valverde po zápase penil: "Trávnik bol katastrofálny, od začiatku až do konca. Už dlho som nezažil čosi podobné. V takých podmienkach je veľmi náročné hrať futbal. Hráči často nejdú naplno do súbojov, lebo sa obávajú, že sa zrania."

Medzi futbalistami pôsobiacimi v La Lige a vedením súťaže vládnu napäté vzťahy. Hráčov znepokojilo rozhodnutie odohrať aspoň jeden ligový zápas sezóny v USA. K tomuto kroku pristúpili predstavitelia ligy potom, ako uzavreli 15-ročnú sponzorskú zmluvu so spoločnosťou zábavného priemyslu Relevant bez diskusie so Španielskou hráčskou asociáciou (AFE).