Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Basaksehir Istanbul získal turecký titul, teší sa aj Škrtel

Futbalisti Basaksehiru sa tešia z gólu, vľavo Martin Škrtel. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Škrtel patril medzi stabilných členov základnej zostavy.

Istanbul 19. júla (TASR) - Istanbul Basaksehir v kádri so slovenským stopérom Martinom Škrtelom sa prvýkrát v klubovej histórii stal tureckým futbalovým majstrom. Zisk titulu spečatil v nedeľnom domácom zápase predposledného 33. kola Süper Lig proti Kayserisporu, nad ktorým zvíťazil 1:0. Na čele tabuľky má Basaksehir nedostižný sedembodový náskok pred Trabzonsporom a v novej sezóne 2020/2021 sa predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Tridsaťpäťročný Škrtel patril medzi stabilných členov základnej zostavy. Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie odohral v končiacom sa ligovom ročníku dosiaľ 20 zápasov, strelil tri góly a inkasoval päť žltých kariet. Ide o jeho druhý titul v kariére, prvý získal v roku 2007 so Zenitom Petrohrad.

Výsledky - 33. kolo:



Alanyaspor - Denizlispor 1:0, Ankaragücü - Antalyaspor 0:1, Basaksehir Istanbul - Kayserispor 1:0 /M. Škrtel (Basaksehir) odohral celý zápas/, Besiktas Istanbul - Fenerbahce Istanbul 2:0, Rizespor - Yeni Malatyaspor 3:0, Sivasspor - Genclerbirligi 2:0, Trabzonspor - Konyaspor 3:4