Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Futbalista Benzema vynechá pre zranenie lýtka aj El Clasico

Na archívnej snímke Karim Benzema. Foto: TASR / AP

Nikdy neriskujeme. Je to malé zranenie, no bráni mu trénovať a hrať, uviedol kormidelník španielskeho klubu Carlo Ancelotti.

Madrid 19. marca (TASR) - Francúzsky futbalista Karim Benzema vynechá pre zranenie lýtka niekoľko zápasov. Útočník Realu Madrid bude svojmu klubu chýbať v nedeľnom "El Clasicu" proti Barcelone a francúzskej reprezentácii v prípravných stretnutiach proti Pobrežiu Slonoviny (25. marca) a Juhoafrickej republike (29. marca).

"Nikdy neriskujeme. Je to malé zranenie, no bráni mu trénovať a hrať," uviedol v sobotu pre AFP kormidelník španielskeho klubu Carlo Ancelotti. Vypustenie reprezentačných duelov umožní najlepšiemu strelcovi vedúceho tímu La Ligy pokojnejšiu regeneráciu:

Tridsaťštyriročný hráč sa v pondelok stal najlepším francúzskym strelcom histórie. Na ligovej výhre "bieleho baletu" na pôde Realu Mallorca 3:0 sa podieľal dvoma gólmi, čím sa dostal na métu 413 presných zásahov v kariére a o dva prekonal Thierryho Henryho. Práve v závere zápasu sa však zranil a odkrivkal z ihriska.