Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Bierhoff dúfa, že reprezentačné zápasy sa budú hrať už v septembri

Oliver Bierhoff, archívne foto. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia by mala predstaviť harmonogram medzištátnych stretnutí v stredu 17. júna.

Berlín 12. júna (TASR) – Športový riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu Oliver Bierhoff očakáva, že v septembri by reprezentácia mohla odohrať prvé medzištátne zápasy po koronavírusovej pauze. Zároveň vyhlásil, že dúfa v návrat divákov do hľadiska.

Európska futbalová únia by mala predstaviť harmonogram medzištátnych stretnutí v stredu 17. júna. "Nechceme mať výnimku, chceme ísť dobrým príkladom. Lenže môžete sledovať najnovší vývoj a ten ide rýchlo. Ak dôjde k otvoreniu štadiónov pre divákov, chceli by sme sa s tým zodpovedne popasovať," povedal Bierhoff v rozhovore pre RTL.

Bývalý nemecký reprezentant tiež očakáva, že prípravné stretnutia s Talianskom a Španielskom, ktoré sa v marci nekonali pre pandémiu, sa odohrajú koncom leta. Zápasy Ligy národov, v ktorej sa Nemci majú stretnúť so Španielmi, Švajčiarmi a Ukrajincami, by sa mali presunúť na október.

"Je samozrejmé, že by sme chceli hrať a pripravovať sa podľa toho. Ak sa však medzinárodné zápasy budú hrať až na jeseň, stále máme trochu času nájsť správne zloženie tímu a dať mladým hráčom viac medzinárodných skúseností."