Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Boateng sa má vrátiť do zostavy Bayernu v septembri, Costa už v piatok

Hráč Bayernu Mníchov Jerome Boateng Foto: TASR/AP

Nemecký futbalový reprezentant Jerome Boateng sa stále nezotavil zo zranenia, ktoré utrpel na EURO 2016 vo Francúzsku, no jeho zdravotný stav sa postupne lepší.

Mníchov 5. septembra (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant Jerome Boateng sa stále nezotavil zo zranenia, ktoré utrpel na EURO 2016 vo Francúzsku. Zdravotný stav obrancu Bayernu Mníchov sa však postupne lepší a o niekoľko dní by sa mal vrátiť do zostavy bavorského klubu.

"Som na dobrej ceste," povedal pre pondelňajšie vydanie časopisu Kicker Boateng, ktorý chce v tomto týždni popracovať na kondícii a v tréningu sa zameria hlavne na beh. Dvadsaťosemročný bek si počas ME vo Francúzsku natrhol stehenný sval a odvtedy pauzuje. Do súťažného kolotoča by sa rád vrátil ešte v septembri.

Pre Bayern je pozitívnou správou aj zlepšujúci sa stav Douglasa Costu. Brazílsky krídelník, ktorého trápili problémy so stehnom, by sa mohol vrátiť do zostavy už v piatkovom bundesligovom súboji so Schalke 04. "V uplynulých dňoch som kontinuálne navyšoval záťaž. Cítim sa dobre, ale stopercentne ešte nie som fit. Od tohto momentu to bude na rozhodnutí trénera. Ja urobím všetko pre to, aby som bol k dispozícii na zápas so Schalke," vyslovil sa Costa.