Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bruce skončil na poste trénera Newcastlu United

Steve Bruce, archívne foto. Foto: TASR/AP

V kádri figuruje aj slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý dlhodobo laboruje so zranením.

Londýn 20. októbra (TASR) – Steve Bruce už nie je tréner futbalistov Newcastlu United. V stredu na tomto poste skončil po vzájomnej dohode, informovali predstavitelia účastníka anglickej Premier League.

Bruce opustil svoj post hneď po tom, ako si pripísal jubilejný tisíci duel v trénerskej kariére. „Ďakujem všetkým za možnosť trénovať tento jedinečný klub. Zažil som tu vzostupy i pády, no každý dal do toho všetko a tréneri, hráči i realizačný tím môžu byť hrdí na svoju prácu. Newcastle United má silnú podporu. Verím, že noví majitelia ho posunú dopredu, kde si všetci prajeme, aby bol," rozlúčil sa v oficiálnom stanovisku Bruce, ktorý bol na svojej pozícii od júla 2019.

Po nedávnom vstupe nového investora zo Saudskej Arábie do klubu a po nevydarenom štarte do novej sezóny sa jeho odchod z lavičky „strák" skloňoval čoraz častejšie. Podľa britských médií patrili k horúcim kandidátom na jeho nástupcu Frank Lampard, Lucien Favre, či Brendan Rodgers. V najbližšom sobotňajšom dueli na pôde Crystalu Palace však zatiaľ povedie tím doterajší asistent Graeme Jones.

Uplynulý víkend prehrali hráči Newcastle doma s Tottenhamom Hotspur 2:3 a v tejto sezóne Premier League stále čakajú na víťazstvo. Po ôsmich kolách im v tabuľke patrí s tromi bodmi predposledná 19. priečka. V kádri figuruje aj slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý dlhodobo laboruje so zranením. Informovala agentúra AFP.