Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Bundesliga nemá dátum reštartu, čaká sa na politický verdikt

Futbalisti bundesligového klubu Schalke 04 trénujú na troch tréningových plochách, aby si udržali dostatočný odstup od seba počas koronavírusovej pandémie v Gelsenkirchene. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Dve najvyššie nemecké súťaže prerušili v polovici marca do konca apríla. Platnosť vládnych bezpečnostných opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu medzitým predĺžili do 3. mája.

Berlín 23. apríla (TASR) - Nemeckú futbalovú Bundesligu a 2. ligu čaká dlhšia prestávka ako do 30. apríla. Riadiaci orgán nemeckých súťaží DFB čaká so zverejnením konkrétnych dátumov na rozhodnutie predstaviteľov štátu.

Dve najvyššie nemecké súťaže prerušili v polovici marca do konca apríla. Platnosť vládnych bezpečnostných opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu medzitým predĺžili do 3. mája. "Zazneli rôzne vyhlásenia, veľa špekulácií o tom, kedy sa obnovia ligy. Pre nás zostávajú kľúčové rozhodnutia politikov. Nie je preto na nás, aby sme rozhodli o dátume obnovenia súťaže. Keď ten deň D príde, budeme pripravení," povedal generálny riaditeľ DFL Christian Seifert.

V Nemecku aktuálne evidujú 151.175 prípadov nakazenia koronavírusom, za uplynulých 24 hodín pribudlo 527 prípadov, chorobe podľahlo 5354 osôb. Správu priniesla agentúra AP.