Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bundesligová sezóna by mohla pokračovať už v máji, tvrdí virológ

Futbalisti bundesligového klubu Schalke 04 trénujú na troch tréningových plochách, aby si udržali dostatočný odstup od seba počas koronavírusovej pandémie v Gelsenkirchene 1. apríla 2020. Foto: TASR/AP

Kekule ale nevidí reálne možnosť hrať zápasy s účasťou divákov a to minimálne do konca kalendárneho roka.

Berlín 5. apríla (TASR) - Nemecký virológ Alexander Kekule si myslí, že pri dodržaní mimoriadne prísnych predpisov je možné už v máji bezpečne obnoviť sezónu v nemeckých futbalových súťažiach.

"Z čisto virologického hľadiska je to problém, ktorý by sa mohol vyriešiť, ak vytvoríte pre futbalistov špeciálnu 'bublinu'. Celé tímy by museli žiť v špeciálnej karanténe a pred každým zápasom by hráčov museli opakovane testovať. Jedinou otázkou by bolo, ako vysvetliť spoločnosti toto osobitné zaobchádzanie s futbalistami, keď veľa iných sa má zle," povedal pre televíziu ZDF riaditeľ Inštitútu lekárskej mikrobiológie Univerzitnej nemocnice v Halle.

Kekule ale nevidí reálne možnosť hrať zápasy s účasťou divákov a to minimálne do konca kalendárneho roka: "Som pesimista. Tento rok by som s publikom neplánoval nič."