Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Anglický futbalový majster podľahol koronavírusu

Na archívnej snímke z 6. mája 1972 v Londýne kapitán klubu Leeds United Billy Bremner sedí na ramenách spoluhráčov po víťazstve nad Arsenalom v FA Cupe, zľava Johnny Giles, Jack Charlton, Allan Clarke, ktorý streli vížazný gól, Peter Lorimer, Norman Hunter a brankár David Harvey. Bývalý anglický futbalista Norman Hunter zomrel v piatok 17. apríla 2020 vo veku 76 rokov po tom, ako mal pozitívny test na nový koronavírus. Napriek úsiliu zdravotníkov svoj boj o život prehral. Informoval o tom oficiálny web Leedsu United, v drese ktorého strávil Hunter štrnásť rokov. Počas nich dvakrát získal ligový titul. Foto: TASR/AP

Majstra sveta z roku 1966 hospitalizovali po pozitívnom teste na koronavírus 10. apríla.

Londýn 17. apríla (TASR) – Vo veku 76 rokov dnes zomrel bývalý anglický futbalista Norman Hunter zomrel po tom, ako mal pozitívny test na nový koronavírus. Napriek úsiliu zdravotníkov svoj boj o život prehral. Informoval o tom oficiálny web Leedsu United, v drese ktorého strávil Hunter štrnásť rokov. Počas nich dvakrát získal ligový titul.

Majstra sveta z roku 1966 hospitalizovali po pozitívnom teste na koronavírus 10. apríla. "Jeho odkaz prežije naveky. Naše myšlienky sú s jeho rodinou a priateľmi," uviedol v stanovisku Leeds United.

Hunter sa v roku 1966 dostal do anglickej nominácie na domáce majstrovstvá sveta, no nezasiahol ani do jedného zápasu.