Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Casemiro vychválil do nebies pätičkovú prihrávku Benzemu

Hráč Realu Madrid Karim Benzemakontroluje loptu vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga RCD Espanyol - Real Madrid v Barcelone 28. júna 2020. Foto: TASR/AP

Espanyol sa po prehre s lídrom tabuľky ešte viac priblížil k zostupu do druhej ligy.

Madrid 29. júna (TASR) - Zaváhanie Barcelony vo Vigu (2:2) využili futbalisti Realu Madrid, ktorí majú pred úhlavným rivalom v boji o titul šesť kôl pred koncom sezóny španielskej La Ligy dvojbodový náskok. "Biely balet" vydrel víťazstvo 1:0 na ihrisku posledného tímu tabuľky Espanyolu Barcelona, ktoré zariadil v 45. minúte Casemiro po šikovnej pätičkovej prihrávke medzi nohy obrancu v podaní Karima Benzemu.

"Musím sa poďakovať Karimovi za perfektnú prihrávku. Situáciu vyriešil neuveriteľne, zahral to ako ozajstný rutinér. Čakal som, že niečo vymyslí, preto som sledoval akciu a bežal k bránke. Počul ma, ako som si zakričal o loptu a v zložitej situácii ju dokázal prihrať, skórovať pre mňa už nebol problém," zložil Casemiro poklonu francúzskemu útočníkovi, ktorý mal zo zisku troch bodov obrovskú radosť. "Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Nemôžem povedať, že by nás nezaujímalo, ako hrá Barcelona. V prvom rade sa však sústredíme sami na seba. Zostáva šesť kôl do konca súťaže a každý zápas bude ako finále," vyhlásil Benzema, ktorý je v Reale od roku 2009 a s kráľovským klubom môže získať tretí ligový titul po rokoch 2012 a 2017.

V 63. minúte nastala pre Real Madrid komplikácia, keď musel opustiť ihrisko pre zranenie belgický krídelník Eden Hazard. Podľa trénera Realu Zinedinea Zidanea však nepôjde o vážnejší problém: "Myslím, že o pár dní bude v poriadku. Dostal kopanec do členka, trochu mu opuchol, ale nie je to nič vážne." Už vo štvrtok nastúpi Real Madrid doma proti Getafe bojujúcemu o miestenku v Lige majstrov.

Espanyol sa po prehre s lídrom tabuľky ešte viac priblížil k zostupu do druhej ligy. Na záchranu stráca desať bodov, hrá sa ešte o osemnásť. "Budeme bojovať do konca, aj keď vieme, aké sú naše šance. Trúfam si povedať, že ak by sme počas celej sezóny hrali ako proti Realu, neboli by sme poslední v tabuľke. Dnes som na hráčov hrdý, pretože hrali ako tím," vyhlásil Francisco Rufete, ktorý len deň pred stretnutím dočasne prevzal kormidlo po odvolanom trénerovi Abelardovi Fernandezovi.