Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Celtic aj Aberdeen s pokutami za porušenie zdravotného protokolu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aberdeen porušil pravidlá tak, osem jeho hráčov po nočnej návšteve zábavných podnikov muselo do karantény a dvoch z nich pozitívne testovali na koronavírus.

Glasgow 21. septembra (TASR) - Škótske futbalové kluby Celtic Glasgow a FC Aberdeen dostali finančné pokuty 30.000 libier (cca 32.850 eur) za porušenie ligového koronavírusového protokolu.

Časť z pokút je podmienečná, informovala agentúra AFP. Celtic pyká za počínanie svojho hráča Boliho Bolingoliho, ktorého suspendovali na päť zápasov, z toho na dva podmienečne, za porušenie karanténnych opatrení. Belgický obranca totiž začiatkom augusta bez vedomia klubu absolvoval cestu do Španielska a opomenul povinnú štrnásťdennú izoláciu. Namiesto toho nastúpil na ligový zápas s Kilmarnockom, po ktorom museli odložiť nasledujúce dve stretnutia Celticu.

Aberdeen porušil pravidlá tak, osem jeho hráčov po nočnej návšteve zábavných podnikov muselo do karantény a dvoch z nich pozitívne testovali na koronavírus. Všetci hráči dostali finančné pokuty aj od klubov, futbalistov Aberdeenu ešte bude riešiť aj ligová disciplinárna komisia.