Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Cengizová vyzvala, aby neumožnilo Salmanovi kúpiť klub Newcastle

Hatice Cengizová, snúbenica zosnulého saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího. Foto: TASR/AP

Saudskoarabský korunný princ prostredníctvom spoločnosti Saudi Arabia Public Investment Fund a ďalších spoločníkov doťahuje kúpu klubu

Istanbul 28. apríla (TASR) - Snúbenica zavraždeného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího adresovala vedeniu anglickej futbalovej Premier League otvorený list. Hatice Cengizová v ňom vyzvala kompetentných, aby zabránili princovi Mohammadovi bin Salmanovi odkúpiť Newcastle United.

Saudskoarabský korunný princ prostredníctvom spoločnosti Saudi Arabia Public Investment Fund a ďalších spoločníkov doťahuje kúpu klubu, ktorého súčasťou je aj slovenský brankár Martin Dúbravka. Hodnotu obchodu odhadujú na viac ako 300 miliónov libier. Bin Salmana niektoré médiá spájajú s vraždou novinára Chášukdžího v októbri 2018.

"Spojenie s tými, ktorí páchajú najhoršie zločiny a potom si nad nimi umývajú ruky, by bola veľká škvrna pre celý anglický futbal," citovala agentúra DPA slová Cengizovej, ktoré Turkyňa napísala v liste zaslanom výkonnému šéfovi Premier League Richarodvi Mastersovi. Povesť záujemcu o kúpu Newcastlu spochybnila aj britská pobočka Amnesty International.