Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Česi si na jeseň v príprave zahrajú na Cypre aj v Nemecku

Na snímke českí futbalisti oslavujú postup na ME 2020 po víťazstve 2:1 v zápase A-skupiny 9. kola kvalifikácie EURO 2020 Česko - Kosovo v Plzni 14. novembra 2019. Foto: TASR/AP

Česi sú opäť aj súperom Slovenska v ďalšom ročníku Ligy národov.

Praha 13. júla (TASR) - Česká futbalová reprezentácia sa na jeseň v prípravných zápasoch stretne s Cyprom a Nemeckom. Česi sú opäť aj súperom Slovenska v ďalšom ročníku Ligy národov.

V októbri sa účastník budúcoročného EURO 2020 stretne na Cypre s domácim výberom, duel bude generálkou na súboj LN v Izreali. To už budú mať zverenci reprezentačného trénera Jaroslava Šilhavého za sebou septembrové súboje LN na Slovensku a doma so Škótskom.

V novembri potom v Lipsku nastúpia Česi proti štvornásobným majstrom sveta z Nemecka. "Je to vyznamenanie pre celý český futbal. Mám z toho veľkú radosť. Ukazuje sa, že ideme správnou cestou, keď o zápasy s českou reprezentáciou majú záujem mužstvá ako Nemecko, alebo napríklad vlani Brazília," citoval portál idnes.cz predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky Martina Malíka.

"Síce v novembri odohráme tri ťažké zápasy za sebou, ale ponuku hrať s Nemeckom nedostanete každý deň. Bude to obrovská skúsenosť pred ME, na ktorom nás čakajú súperi ako Anglicko či Chorvátsko," povedal Šilhavý.