Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Česká futbalová liga sa nerozbehne pred 7. novembrom

Hráč Slavie Praha. Foto: TASR/AP

Najvyššia súťaž v Česku sa naposledy hrala pred reprezentačnou prestávkou 4. októbra.

Praha 28. októbra (TASR) - Česká najvyššia futbalová súťaž sa počas najbližšieho víkendu nerozbehne. Vzhľadom na nepriaznivú situáciu so šírením koronavírusu sa stretnutia Fortuna ligy nebudú hrať minimálne do 7. novembra, rozhodlo v stredu vedenie Ligovej futbalovej asociácie (LFA).

"Vzhľadom na pretrvávajúce krízové opatrenia Vlády Českej republiky sa profesionálne súťaže neodohrajú ani počas najbližšieho víkendu. LFA preto dnes informovala členské kluby, že 7. kolo Fortuna ligy sa neodohrá skôr ako 7. novembra," citoval portál iDnes.cz z vyhlásenia LFA.

Najvyššia súťaž v Česku sa naposledy hrala pred reprezentačnou prestávkou 4. októbra. O štyri dni neskôr vláda v rámci obmedzenia voľnočasových aktivít na dva týždne zastavila aj akýkoľvek profesionálny šport v krajine. Výnimku dostali iba významné medzinárodné akcie, medzi nimi Európska liga vo futbale. Domáce zápasy v súťaži mohli odohrať Sparta Praha a Slovan Liberec, vo štvrtok nastúpi na svojom štadióne aj Slavia Praha proti Bayeru Leverkusen.