Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Chelsea a Manchester City plánujú vystúpiť z projektu Superligy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zakladajúcimi členmi súťaže mali byť spomedzi anglických tímov Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham.

Londýn 20. apríla (TASR) - Anglické kluby Chelsea Londýn a Manchester City plánujú vystúpiť z futbalovej Európskej Superligy. Dôvodom je kritika, ktorá sa strhla po oznámení jej vzniku. Informáciu priniesli britské médiá.

V utorok sa pred štadiónom Stamford Bridge zhromaždilo 1000 fanúšikov Chelsea, ktorí protestovali proti účasti svojho klubu v projekte. Vypočil si ich Petr Čech, bývalý dlhoročný brankár klubu a v súčasnosti technický poradca. V napätej atmosfére bolo počuť Čecha ako žiada fanúšiov o trpezlivosť a čas. Menej ako dve hodiny potom klub oznámil, že sa formálne pripravuje na vystúpenie z organizácie. Informovali agentúry AP a AFP.

Plány Chelsea vystúpiť z ESL potvrdil AP zdroj pod podmienkou anonymity. Klub ešte nedoručil svoje rozhodnutie predstaviteľom Európskej Superligy.

Plány Superligy odsúdili futbalové orgány v Anglicku, Európska futbalová únia (UEFA), Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), britská vláda a sú veľmi nepopulárne aj medzi fanúšikmi. V utorok vznik súťaže odsúdilo štrnásť klubov anglickej Premier League, ktoré nefigurujú v plánoch ESL. Zakladajúcimi členmi súťaže mali byť spomedzi anglických tímov Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham.