Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Chiellini sa teší na pôsobenie v LA: Tento tím je pre mňa perfektný

Taliansky futbalista Giorgio Chiellini (vľavo) sa teší so spoluhráčom Ederom po strelení úvodného gólu v osemfinálovom zápase Taliansko - Španielsko na ME vo futbale 27. júna 2016. Foto: TASR/AP

Okrem neho posilní tím aj Walesan Gareth Bale, pričom LAFC predĺžil zmluvu i s dlhoročnou oporou Carlosom Velom.

Los Angeles 30. júna (TASR) - Taliansky futbalista Giorgio Chiellini sa teší na pôsobenie v klube Los Angeles FC. Dlhoročný stopér Juventusu Turín chce americkému tímu pomôcť svojimi skúsenosťami.

"Tento tím je pre mňa perfektný, pretože má mnoho mladých hráčov, ktorí mi môžu pomôcť. Je nemožné, aby som na tom bol fyzicky rovnako, ako pred desiatimi rokmi, no aj ja im môžem niečo dať. Musíme dobre skombinovať skúsenosti a zápal," uviedol Chiellini pre AFP.

Okrem neho posilní tím aj Walesan Gareth Bale, pričom LAFC predĺžil zmluvu i s dlhoročnou oporou Carlosom Velom. V zámorskej Major League Soccer pôsobí od roku 2018 a momentálne vedie tabuľku s 33 bodmi.

Tridsaťsedemročný Chiellini opustil Juventus na konci uplynulej sezóny po 18 rokoch, v priebehu ktorých bol pri zisku deviatich ligových titulov a štyroch Talianskych pohárov. V júni ukončil taktiež reprezentačnú kariéru – v národnom drese odohral 117 stretnutí a vlani získal európsky titul.